Λέσβος
Εσωτερική Ασφάλεια

Στα "όπλα" οι νησιώτες: Ομάδες πολιτών στήνουν μπλόκα στη Μόρια

Κορυφώνεται η κρίση στα νησιά καθώς κατά δεκάδες καταφθάνουν με τις "ευλογίες" του Ερντογάν οι παράτυποι μετανάστες. Οι πολίτες της Λέσβου έχουν βγει στους δρόμους και στήνουν μπλόκα στους δρόμους προς τα Κέντρα Υποδοχής, ενώ η μεγάλη συγκέντρωση των ελληνικών δυνάμεων βρίσκεται στον Έβρο.

Παρά τους αυστηρούς ελέγχους από τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και του λιμενικού, βρίσκονται διάδρομοι για τους Τούρκους διακινητές και περνούν "ορδές" ισλαμιστών του τουρκικού καθεστώτος μεταξύ των αιτούντων άσυλου στα καταπονημένα ελληνικά νησιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τις εισόδους του δρόμου που οδηγούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στην Παναγιούδα και στη Λάρσο έχουν κλείσει αυτή τη στιγμή (ώρα 14.00 της Κυριακής 1 Μαρτίου) ομάδες κατοίκων από τα χωριά Μόρια και Παναγιούδα αλλά και από την πόλη της Μυτιλήνης. Οι συγκεντρωμένοι δεν επιτρέπουν σε λεωφορεία του Λιμενικού Σώματος να μεταφέρουν τους αφιχθέντες σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες στο ΚΥΤ. Διεκδικούν δε την άμεση αποσυμφόρηση της Μόριας.

Στο χώρο των συγκεντρώσεων βρίσκονται στελέχη της δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης με το δήμαρχο Στρατή Κύτελη, της περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου με τον περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης καλεί τους πολίτες της περιοχής και της πόλης της Μυτιλήνης να συγκεντρωθούν στις εισόδους του δρόμου που οδηγεί στο ΚΥΤ. «Αυτό το αίσχος θα πρέπει να κλείσει τώρα», είπε ο κ. Κύτελης.

Παράλληλα, ομάδα πολιτών από την περιοχή της Θερμής έχει αποκλείσει αυτή τη στιγμή το λιμάνι του οικισμού, μη επιτρέποντας την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών που οδηγήθηκαν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος εκεί. Στη βάρκα επιβαίνουν περίπου 50 άτομα μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν την επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ενώ έχουν προπηλακιστεί και δημοσιογράφοι και φωτογράφοι διεθνών μέσων ενημέρωσης. Επίσης προπηλακίστηκε η δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία αποπειράθηκε να παρέμβει.

Βίντεο από επίθεση σε μέλη ΜΚΟ

Αναταραχή επικρατεί στη Λέσβο, μετά τις νέες αυξημένες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στο νησί από τα τουρκικά παράλια.

Ομάδα ατόμων που σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ είναι από την περιοχή, έχει αποκλείσει αυτή τη στιγμή το λιμάνι της Θερμής μη επιτρέποντας την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών που οδηγήθηκε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος εκεί. Στη βάρκα επιβαίνουν περίπου 50 άτομα μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Βίντεο – ντοκουμέντο δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό μελών ΜΚΟ στο λιμάνι της Θέρμης. Δείχνει ομάδα ατόμων να τους χτυπούν άγρια και να πετούν τις κάμερές τους στη θάλασσα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ