Έβρος μετανάστες
Ελληνοτουρκικά

Προπαγάνδα από την Άγκυρα: "Πάνω από 75.000 μετανάστες πέρασαν τα σύνορα"

Ημέρες πρωτοφανούς έντασης στον Έβρο και στο παρασκήνιο ο ελληνοτουρκικός επικοινωνιακός πόλεμος. Ο Τούρκος ΥΠΕΣ ανακοινώνει πως αστρονομικοί αριθμοί μεταναστών έχουν περάσει τα σύνορα, με το ελληνικό ΥΠΕΞ να διαψεύδει και να καταγγέλει προπαγάνδα από το τουρκικό καθεστώς.

Η τουρκική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι επέτρεψε σε περισσότερους από 75.000 μετανάστες να περάσουν τα σύνορά της οδεύοντας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι μέχρι τις 10.00 το πρωί σήμερα (09.00 ώρα Ελλάδας) 76.358 μετανάστες είχαν περάσει τα σύνορα στην επαρχία της Αδριανούπολης.

Η επαρχία αυτή συνορεύει τόσο με την Ελλάδα όσο και με τη Βουλγαρία. Καμία από τις δύο χώρες ωστόσο δεν έχει αναφέρει άφιξη τόσο μεγάλου αριθμού μεταναστών. Μάλιστα νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Κραζιμίρ Καρακατσάνοφ είπε ότι «δεν έχει περάσει ούτε ένας μετανάστης» στο βουλγαρικό έδαφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Εκστρατεία παραπληροφόρησης από την Τουρκία

Για εκστρατεία παραπληροφόρησης από τις τουρκικές Αρχές κάνει λόγο με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα, σημειώνει τα στοιχεία που έχουν καταγράψει οι ελληνικές Αρχές στον Έβρο.

«Συνεχίζεται εκστρατεία παραπληροφόρησης από τουρκικές Αρχές», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό tweet. «Η πραγματικότητα: Από χθες πρωί ως σήμερα πρωί αποτράπηκε είσοδος σε ελληνική επικράτεια (όλο τον Έβρο) σε 10.000 άτομα. 73 άτομα χωρίς σχέση με Ιντλίμπ εισήλθαν παράνομα σε ελληνικό έδαφος, συνελήφθησαν και σχηματίστηκαν δικογραφίες».

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εξωτερικών με δεύτερο tweet στα αγγλικά προσθέτει: «Κανείς δεν μπορεί να διασχίσει τα ελληνικά σύνορα. Όλοι όσοι επιχειρούν παράνομη είσοδο, εμποδίζονται αποτελεσματικά. Οι αριθμοί που αναφέρουν οι τουρκικές Αρχές είναι εντελώς ψευδείς και παραπλανητικοί».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ