Εσωτερική Ασφάλεια

Σε «καραντίνα» η ναυτική βάση στη Λέρο: Έρευνες σε βάθος δεκαετίας! - Σε κατάσταση συναγερμού ΕΥΠ & Αντιτρομοκρατική

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό στρατιωτικού υλικού που χάθηκε από μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στην Λέρο με την συμμετοχή της αντιτρομοκρατικής.

Ήδη διενεργείται προανάκριση ενώ στο νησί έχει φτάσει κλιμάκιο της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής. Μάλιστα η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού έδειξε ότι δεν επρόκειτο για μία κοινή υπόθεση κλοπής υλικού αλλά κάτι περισσότερο. Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες για την υπόθεση βγαίνουν με το σταγονόμετρο, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά από την αποθήκη λείπουν τόσο αντιαρματικά όσο και χειροβομβίδες.

Δύο είναι τα κύρια σενάρια που απεργάζονται οι ελληνικές Αρχές ώστε να εξηγήσουν την εξαφάνιση πυρομαχικών από αποθήκη του Πολεμικού Ναυτικού στην Λέρο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Το πρώτο, είναι να έγινε λάθος στην νεότερη καταμέτρηση ή να υπήρξε σφάλμα στον προηγούμενο έλεγχο της αποθήκης, που διενεργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 και άρχισε νέα καταμέτρηση του υλικού ώστε να γίνει σύγκριση των δύο αποτελεσμάτων.

Το δεύτερο σενάριο αποδίδει την εξαφάνιση σε εγκληματική ενέργεια. Καθότι τα μέτρα ασφαλείας στην μονάδα είναι αυστηρά οι ερευνητές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίες που έχουν μεταβεί στην Ρόδο εστιάζουν στο ενδεχόμενο κλοπής εκ των έσω.

Για τον λόγο αυτό εξετάζονται σε βάθος διετίας 10 άτομα που έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης ή συνδέονται με την ασφάλεια στην βάση της Λέρου, ενώ δεν αποκλείεται να μελετηθούν κι άλλα πρόσωπα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Open TV Ζήση Μούσιο η συγκεκριμένη μονάδα βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ οι ανακρίσεις και οι καταθέσεις συνεχίζονται. Μάλιστα έχουν μπει στο μικροσκόπιο άνθρωποι που είχαν άμεση σχέση με τη συγκεκριμένη αποθήκη. Επιπλέον το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έδωσε εντολή να ελεγχθούν όλες οι αποθήκες οπλισμού για να φανεί εάν λείπει κάτι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής θα προσπαθήσουν να ταυτοποιήσουν και να συνδέσουν πράγματα και γεγονότα που έγιναν με πρόσωπα και σε αυτό θα παίξουν ρόλο εξετάσεις DNA, καθώς συλλέγονται στοιχεία μέσα από την αποθήκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ