Εσωτερική Ασφάλεια

Θρίλερ με «άρωμα» κατασκοπείας στη Λέρο; - Τι είχε συμβεί στη ίδια μονάδα με Γερμανούς «κολυμβητές» - Όλο το παρασκήνιο

Θρίλερ με άρωμα τρομοκρατίας ή ακόμα και παιχνίδι κατασκοπείας «παίζεται» από το απόγευμα της Δευτέρας, όταν διαπιστώθηκε έλλειψη βαρέος οπλισμού και πυρομαχικών από φυλασσόμενη στρατιωτική αποθήκη στη ναυτική βάση της Λέρου.

Δύο αντιαρματικά, χειροβομβίδες και πυρομαχικά έχουν χαθεί από τη βάση! Η ποσότητα των πυρομαχικών που εκλάπησαν δεν είναι “ευκαταφρόνητη” και έχει προκαλέσει όπως είναι φυσικό ,συναγερμό στις αρχές.

Ο νέος υπεύθυνος για τη φύλαξη των πυρομαχικών προέβαινε στην τυπική καταμέτρηση, παρουσία του παραδίδοντος οπλονόμου, όταν διαπίστωσε ότι τα πυρομαχικά και το πολεμικό υλικό που έπρεπε να είναι έτοιμα μέσα σε σάκους προορισμένους για χρήση από κομάντος των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού -τα μέλη των ομάδων υποβρυχίων καταστροφών- υπολείπονταν αυτών που ήταν καταγεγραμμένα.

Έπειτα και από δεύτερο, επαναληπτικό έλεγχο, έγινε σαφές ότι από τον φόρτο μάχης έλειπαν δύο αντιαρματικά, οπλοβομβίδες, χειροβομβίδες, βραδύκαυστο φυτίλι και μερικές δεκάδες σφαίρες. Στην ίδια αποθήκη φυλάσσονταν και πολεμικά τυφέκια τύπου G3 και FN τα οποία βρίσκονταν στη θέση τους.

Πολλά τα σενάρια που μπορεί να σκεφθεί κανείς, αλλά το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για τη σοβαρότερη υπόθεση κλοπής στρατιωτικού υλικού, μετά από την ανεξιχνίαστη ακόμη και σήμερα κλοπή οπλοισμού σε στρατόπεδο της Κω στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο, η αποκαλούμενη ΥΝΤΕΛ, σφραγίστηκε από το πρωί. Το στρατιωτικό προσωπικό έχει διαταχθεί να επιστρέψει στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο Λακκί της Λέρου. Οι εμπλεκόμενοι με τις υπηρεσίες φύλαξης των αποθηκών πυρομαχικών, ειδικότερα οι υπεύθυνοι φύλαξης του φόρτου μάχης δίνουν καταθέσεις στους υψηλόβαθμους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η «ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού» -όπως χαρακτηρίζεται επισήμως η υπόθεση από το Πολεμικό Ναυτικό- προσλαμβάνει χαρακτηριστικά μυστηρίου. Η αποθήκη όπου φυλασσόταν το πολεμικό υλικό για τις ειδικές δυνάμεις δεν είχε ίχνη παραβίασης. Οι διπλές κλειδαριές δεν είχαν ίχνη ανθρώπινης παρέμβασης, συναγερμός δεν είχε ηχήσει. Στην προσπάθεια εξιχνίασης του πρωτοφανούς περιστατικού θα αξιοποιηθεί οπτικό υλικό αφού η αποθήκη παρακολουθείται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Το ερώτημα είναι πότε έγινε η κλοπή ή πότε μεταφέρθηκαν τα αντιαρματικά, οι οπλοβομβίδες και οι χειροβομβίδες χωρίς να καταγραφεί. Οι κάμερες έχουν υλικό τριών μηνών, όμως η απώλεια του υλικού μπορεί να έχει συμβεί οποιαδήποτε στιγμή από τις 31 Δεκεμβρίου 2018 -όταν είχε γίνει ο τελευταίος έλεγχος- μέχρι τη χθεσινή ημέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019, οπότε διαπιστώθηκε η απουσία του φόρτου μάχης.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ

Αυτό που έχει ένα ενδιαφέρον είναι ότι τον περασμένο Αύγουστο στην ίδια μονάδα είχε συμβεί ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό όπως αναφέρει Militaire.gr. Τι είχε συμβεί; Εντός της μονάδας είχε εντοπιστεί ένα ζευγάρι Γερμανών ,οι οποίοι υποστήριξαν ότι βγήκαν στη βάση…κολυμπώντας.

Πριν περίπου ένα μήνα, ένα ζευγάρι Γερμανών εντοπίστηκε εντός βάσης καυσίμων σε νησί του Αιγαίου. Ο εντοπισμός τους ήταν τυχαίος, από στρατεύσιμο της βάσης! Τους ρώτησε ποιοι είναι και τι κάνουν κι εκείνοι του απάντησαν στα αγγλικά ότι κολυμπούσαν ανοιχτά της βάσης!

Είχαν ξεκινήσει ,όπως είπαν από έναν όρμο που βρίσκεται περίπου 2 χλμ. μακριά κι επειδή κουράστηκαν βγήκαν στη βάση! Το περίεργο είναι ότι θα μπορούσαν να είχαν κολυμπήσει μερικά μέτρα ακόμη και να έχουν βγει σε χώρο εκτός της στρατιωτικής περιοχής.

Στη μονάδα σήμανε συναγερμός και όλοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Οι δύο Γερμανοί φορούσαν τα μαγιό τους και δικαιολογήθηκαν υποστηρίζοντας ότι δεν κατάλαβαν πως ξανοίχτηκαν στη θάλασσα και αναγκάστηκαν να βγουν στο χώρο της βάσης! Ειδοποιήθηκε το Λιμενικό να τους παραλάβει και από την ταυτοποίηση που έγινε προέκυψε ότι το ζευγάρι των Γερμανών έχει σχέση με ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στο προσφυγικό.

Προφανώς αυτό που περνά από το μυαλό όλων είναι τι θα συνέβαινε αν δεν επρόκειτο για “δύο απλούς κολυμβητές”, όπως τελικά παρουσιάστηκαν οι δύο Γερμανοί. Το αναφέρουμε, γιατί ουδείς από το προσωπικό της βάσης έχει πειστεί ότι κατόρθωσαν να φθάσουν κολυμπώντας στην περιοχή.

Αυτό φουντώνει τα σενάρια για το τι ακριβώς έχει συμβεί και μας βάζει σε πολλές σκέψεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...