Ενέργεια
Ενημερώθηκε στις:

Ν. Μαμάσης : Αιτίες ενεργειακής κρίσης, από-ανθρακοποίηση και κλιματική κρίση

 

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ , με ειδίκευση στην Υδρολογία και Ανάλυση Συστημάτων Υδραυλικών Έργων και μικροκλίματος , Νικόλαος Μαμάσης , μίλησε σήμερα στον 98.4 για ένα χρονικό προαναγγελθέντος ζητήματος , αναφορικά με την ενεργειακή κρίση και την ενεργειακή φτώχεια με την άνοδο των τιμών όχι μόνο στο χώρο της ενέργειας, σημειώνοντας ότι για χώρες όπως η Ελλάδα, που είναι πλέον ενεργειακά εξαρτημένες από εισαγωγές ενέργειας και επιδοτούμενες ακριβά ΑΠΕ από τους καταναλωτές, η κατάσταση θα είναι ακόμη πιο σοβαρή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξήγησε γιατί κατά την γνώμη του η σπουδή για από- ανθρακοποίηση είναι και υποκριτική αλλά και σκοπίμως συνδεδεμένη με το αφήγημα της κλιματικής κρίσης , ενώ υποστήριξε ότι και το ίδιο το αφήγημα αυτό δεν έχει μονοσήμαντες ερμηνείες, αν και επικοινωνιακά έτσι εμφανίζεται.

Για ένα χρονικό προαναγγελθέντος ζητήματος αναφορικά με την ενεργειακή κρίση και την ενεργειακή φτώχεια, με την άνοδο των τιμών όχι μόνο στο χώρο της ενέργειας, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και στο δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ με ειδίκευση στην Υδρολογία και Ανάλυση Συστημάτων Υδραυλικών Έργων και μικροκλίματος, Νικόλαος Μαμάσης.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαμάσης για χώρες όπως η Ελλάδα, που είναι πλέον ενεργειακά εξαρτημένες από εισαγωγές ενέργειας και επιδοτούμενες ακριβά ΑΠΕ από τους καταναλωτές, η κατάσταση θα είναι ακόμη πιο σοβαρή.

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ κατά την γνώμη του η σπουδή για απανθρακοποίηση είναι και υποκριτική αλλά και σκοπίμως συνδεδεμένη με το αφήγημα της κλιματικής κρίσης, ενώ υποστήριξε ότι και το ίδιο το αφήγημα αυτό δεν έχει μονοσήμαντες ερμηνείες, αν και επικοινωνιακά έτσι εμφανίζεται. 

Ακολουθεί το βίντεο από το radio 98,4 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ