Η υπογεννητικότητα βαράει κόκκινο στην χώρα μας, και αυτό το φαινόμενο δεν είναι κάτι νέο και προσωρινό, αλλά πρόκειται για μια μόνιμη σχεδόν κατάσταση, η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στο μέλλον σε δραστική συρρίκνωση του γηγενούς ελληνικού πληθυσμού, παράλληλα με το τρομερό σχέδιο “Ιμπραήμ”, με το εποικισμό της χώρας μας από χιλιάδες μουσουλμάνους μετανάστες.
Στην εκπομπή “Όπου υπάρχει Ελλάδα”του ΣΚΑΪ μίλησε μια Ελληνίδα μητέρα Επτά παιδιών, την οποία οφείλουν να ακούσει ολόκληρη η πολιτική ελίτ της χώρας μας με περίσσεια προσοχή.
Η ίδια ζήτησε ευθαρσώς πραγματική στήριξη της ελληνικής οικογένειας με την δυνατότητα τα νέα ζευγάρια να κάνουν 2-3 παιδιά, και όχι φυσικά ένα ή κανένα ( free child) το ονομάζουν κάποιοι δυστυχώς.
Η πολύτεκνη μητέρα 7 παιδιών, αναφερόμενη στην πολιτική για το θέμα αυτό τόνισε ότι “από τότε που ιδρύθηκε το Υπουργείο Οικογένειας, κάθε χρόνο σπάμε αρνητικό ρεκόρ γεννήσεων. Δεν υπάρχει ίχνος δημογραφικής πολιτικής”.
Τα στοιχεία αυτά προκαλούν ανησυχία και είναι πολύ σημαντικό να υπάρξουν γεννήσεις για να μειωθεί το μείζον πρόβλημα της υπογεννητικότητας.
Συνοπτικά, η υπογεννητικότητα είναι η κατάσταση όπου ο αριθμός των γεννήσεων είναι μικρότερος από τον αριθμό των θανάτων.
Η υπογεννητικότητα μπορεί να έχει διάφορες επιπτώσεις, όπως:
• Αλλαγές στον πληθυσμό:
Μείωση του συνολικού πληθυσμού και γήρανση του πληθυσμού.
• Οικονομικές επιπτώσεις:
Μείωση του εργατικού δυναμικού, αύξηση των δαπανών για συντάξεις και υγεία, και πιθανή επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.
• Κοινωνικές επιπτώσεις:
Αλλαγές στις οικογενειακές δομές, μείωση της κοινωνικής συνοχής, και πιθανή αύξηση της πίεσης στα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας.
• Επιπτώσεις στην εκπαίδευση:
Μείωση του αριθμού των παιδιών στα σχολεία και πιθανή συγχώνευση ή κλείσιμο σχολικών μονάδων.
Η υπογεννητικότητα είναι ένα σύνθετο ζήτημα που επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως:
• Οικονομικοί λόγοι:
Κόστος ζωής, ανεργία, και ανασφάλεια.
• Κοινωνικοί λόγοι:
Αλλαγές στις αξίες και τις προτιμήσεις των ανθρώπων, αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας, και καθυστέρηση στην τεκνοποίηση.
• Πολιτικοί λόγοι:
Κυβερνητικές πολιτικές και μέτρα που επηρεάζουν την απόφαση για τεκνοποίηση.
• Περιβαλλοντικοί λόγοι:
Περιβαλλοντική ρύπανση, κλιματική αλλαγή, και έλλειψη φυσικών πόρων.
Η υπογεννητικότητα αποτελεί πρόκληση για πολλές χώρες, και η αντιμετώπισή της απαιτεί συνδυασμένες προσπάθειες από κυβερνήσεις, κοινωνία και ιδιώτες.
Σχέδιο "Ιμπραήμ" ταυτόχρονα σε εξέλιξη
Μέσα στον Ιούνιο, καταγράφηκαν περίπου 6.000 αφίξεις μεταναστών από τη Λιβύη, ενώ οι συνολικές αφίξεις στη νότια Κρήτη ξεπέρασαν τις 5.600, σημειώνοντας αύξηση 350% σε σχέση με το 2024.
Η κατάσταση έχει χαρακτηριστεί ως "ξέφραγο αμπέλι" και η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα, όπως την αποστολή πολεμικών πλοίων στην περιοχή.
Επιπλέον, αναφέρθηκε συνάντηση μεταξύ του ευρωπαίου επιτρόπου μετανάστευσης και του πρωθυπουργού, καθώς και επικείμενη επίσκεψη στη Λιβύη με τον νέο υπουργό μετανάστευσης και τον υπουργό εξωτερικών, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Πρόκειται σαφώς για το περιβόητο σχέδιο “Ιμπραήμ”, το οποίο εφαρμόζει η Τουρκία κατά της Ελλάδος, ξεκινώντας από το 2020 και τον Έβρο, και αλλάζει απλά σημεία εισόδου, Νησιά, Κρήτη, και κεντρικό Αιγαίο.
Στόχος του αποκαλούμενου βαθέως τουρκικού κράτους, να πλημμυρίσει η Ελλάδα από μουσουλμάνους μετανάστες, τους οποίους οι Τούρκοι ονειρεύονται να ελέγξουν με διάφορα τερτίπια.
Αυτό το σχέδιο άλλωστε εφαρμόζουν και σε χώρες όπως η Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, και αλλού με την περιβόητη οργάνωση Milli Gorus.