Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκικός αντιπερισπασμός για κρίση στο Αιγαίο;-Αραβικό κανάλι προειδοποιεί για καραβάνι 40 χιλιάδων μεταναστών στον Έβρο (Βίντεο)

Από το Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο στον Έβρο ( για αντιπερισπασμό) φαίνεται ότι μεταφέρει το επίκεντρο της ελληνοτουρκικής «ψυχρής αντιπαράθεσης» η Τουρκία, προετοιμαζόμενη πιθανόν λέμε για ακόμα χειρότερες καταστάσεις στο Αιγαίο, με μια πιθανή στρατιωτική κρίση, σύμφωνα με τις δηλώσεις και του Τούρκου προέδρου για τα νησιά μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το αραβικό κανάλι Orient (أورينت) το τουρκικό καθεστώς του Ερντογάν ετοιμάζει νέα υβριδική επίθεση κατά της Ελλάδος, με την δημιουργία ενός καραβανιού 40.000 "προσφύγων/μεταναστών” που θα κινηθεί με προορισμό την Γερμανία δια  μέσω του Έβρου, σε μια  επανάληψη των γεγονότων του 2020.

Τονίζεται ότι το Orient News ανήκει σε Συριακή ομάδα μέσων που ανήκει σε Σύριο επιχειρηματία, δημοσιογράφο και μέλος της αντιπολίτευσης Ghassan Aboud, με έδρα το Ντουμπάι, που παρέχει υπηρεσία ειδήσεων στη Μέση Ανατολή με έμφαση στη Συρία.

Ουσιαστικά οι Σύροι αντιπολιτευόμενοι του Άσαντ, μας προειδοποιούν για μια νέου τύπου “ υβριδική επίθεση,” που θα είναι επανάληψη των γεγονότων του 2020, η οποία όπως όλα δείχνουν θα υλοποιηθεί μετά την ανακοίνωση του Έλληνα ΥΠΕΣ, για κατασκευή φράχτη σε ολόκληρο το μήκος των ελληνο-τουρκικών συνόρων.

Οι πρόσφατες τουρκικές επιχειρήσεις με μετανάστες σε νησίδες του Έβρου, αποτελούν πιθανότατα ένα είδους “ζέσταμα” για το σχέδιο που ετοιμάζει να υλοποιήσει ο Ερντογάν για να εκδιώξει τους Σύριους μετανάστες εκτός τουρκικής επικράτειας, λόγω αντιδράσεων των Τούρκων και προεδρικών εκλογών.

Το μόνο που αναμένουμε είναι να επαληθευτούν ή να διαψευστούν οι πληροφορίες του συριακού καναλιού για το Έβρο, ενώ ήδη χιλιάδες Σύριοι μετανάστες επιστρέφουν με το ζόρι στην Βόρεια Συρία,  με τον αριθμό τους να μεγαλώνει συνεχώς.

Τεστάρησαν τον Έβρο οι Τούρκοι προετοιμαζόμενοι για νέα πιθανή κλιμάκωση στην περιοχή

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τους τελευταίους τουλάχιστον δύο μήνες οι τουρκικές αρχές υλοποιούν κατά μήκος του ποταμού Έβρου μια ευρεία επιχείρηση «υβριδικού πολέμου» εναντίον μας, μεταφέροντας από την τουρκική ενδοχώρα -οργανωμένα και βάσει σχεδίου, μικρές  ομάδες μεταναστών, τις οποίες αρχικά συγκεντρώνουν σε δομές φιλοξενίας πλησίον της μεθοριακής γραμμής και εν συνεχεία τοποθετούν πάνω σε νησίδες του Έβρου τεστάροντας τις αντιδράσεις της χώρας μας.

Εκείνο που ανησυχεί περισσότερο την ελληνική πλευρά είναι η εκδήλωση μιας συντονισμένης προβοκάτσιας από μέρους των τουρκικών αρχών, μέσω της τοποθέτησης μεταναστών σε νησίδες δικής τους ή «αμφισβητούμενης» κυριαρχίας, επιδιώκοντας την επέμβαση των ελληνικών αρχών για τη διάσωσή τους, μια επέμβαση την οποία η Άγκυρα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει «εισβολή επί τουρκικού εδάφους» προκαλώντας από το μηδέν μία μείζονα κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η χαμηλή στάθμη του Έβρου κατά την καλοκαιρινή περίοδο και η ύπαρξη νησίδων που “δημιουργούνται” και “εξαφανίζονται” ανάλογα με τη ροή του ποταμού, έχουν ως αποτέλεσμα την επαναφορά του ζητήματος του ποιος έχει την κυριαρχία πάνω σε καθεμία από αυτές από την πλευρά της Τουρκίας. Βασικός στόχος της Άκυρας είναι να δημιουργήσει κάποιο είδος σύγχυσης αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς ορισμένων κατ’ αυτήν “αμφισβητούμενων” νησίδων μεταφέροντας την ελληνοτουρκική αντιπαράθεση από το Αιγαίο και στην περιοχή του Έβρου», επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι.

Ο Τούρκος πρόεδρος  Ρ.Ν. Ερντογάν φέρεται να είναι στριμωγμένος από παντού και δεν μπορεί επίσημα να συνεργαστεί με Ρωσία και Κίνα, αφού οι ΗΠΑ θα εφαρμόσουν εξοντωτικές κυρώσεις.

Ανεπίσημα όμως υπάρχουν μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες ακόμα, οι οποίες μιλούν "για αποστολή τουρκικών όπλων/πυρομαχικών στην Ρωσία", και αυτό μεταφράζεται για την Ελλάδα σε πλήρη εναρμόνηση των Τούρκων στον άξονα Ρωσία-Ιράν-Κίνα το επόμενο διάστημα, κάτι που εκλαμβάνεται ως “προμήνυμα πιθανών λέμε σοβαρών εξελίξεων” σε Αιγαίο και Έβρο. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ