Ελληνοτουρκικά

Τούρκος σύμβουλος αποκαλύπτει: Η βάση της Σούδας είναι σημαντική όχι μόνο για το ΝΑΤΟ αλλά και για το Ισραήλ

Ο Γκιουρσέλ Τοκμάκογλου, πρώην διευθυντής πληροφοριών της τουρκικής αεροπορίας, σε άρθρο του αποκαλύπτει πολλά και διάφορα για το στρατηγικό βάθος που δίνει η Ελλάδα και η Κύπρος στο Ισραήλ, ενώ στηλιτεύει τις αμερικανικές βάσεις της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης.

Ο ίδιος αναφέρει αρχικά ότι πάρα πολλοί Τούρκοι πολίτες τον ρωτούν συνεχώς για την πιθανότητα πολέμου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, δείγμα της ανησυχίας των πολιτών της χώρας για τις επερχόμενες εξελίξεις.

“Οι πολίτες με ρωτούν, θα γίνει πόλεμος με την Ελλάδα;

Ως απάντηση, λέω ότι πρέπει να ασκήσουμε τη μέγιστη πίεση, να μην κάνουμε βήμα πίσω και ότι γίνει όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, γιατί αυτό είναι θέμα εθνικής άμυνας. Φαίνεται όμως ότι έχει διαμορφωθεί ένα περιβάλλον για κάτι τέτιοιο( δηλαδή μια πιθανή στρατιωτική κρίση).

Τονίζω επίσης σε όλα αυτά ότι η στρατιωτική βάση της Σούδας είναι επίσης σημαντική για το ΝΑΤΟ, αλλά και το....... Ισραήλ.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ επωφελείται από τις ναυτικές εγκαταστάσεις στην Κρήτη, ενώ το Ισραήλ στην Κρήτη ( έχει μια ευκαιρία που δεν μπορούσε να βρει στη χώρα του) καθώς πραγματοποιούν τα μαχητικά τους αεροσκάφη μεγάλες σε έκταση πτήσεις στην Α.Μεσόγειο, μαζί με τα πολεμικά πλοία.

Ελληνικές νέες στρατιωτικές εγκαταστάσεις που αναβαθμίζουν την συμμαχία ΗΠΑ-Ελλάδος:

Η στρατιωτική βάση της Λάρισας θα προετοιμαστεί για την υποδοχή των αεροσκαφών  F-35.

Το λιμάνι του Πειραιά διαχειρίζεται η παγκοσμίου φήμης εταιρεία COSCO της Κίνας, υλοποιεί το εμπόριο Κίνας-ΕΕ το οποίο πραγματοποιείται από την Ελλάδα με αυτές τις λιμενικές εγκαταστάσεις.

Παράλληλα, στον Πειραιά υπάρχουν ναυπηγεία και εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Η Γαλλία θα εκσυγχρονίσει τα ελληνικά αεροσκάφη Mirage στην Τανάγρα και θα εκσυγχρονίσει Rafale από πλευράς συστημάτων αεράμυνας.

Ας σταθούμε στην αξιόλογη βάση της Αλεξανδρούπολης των Η.Π.Α.

Επιδεικνύοντας την στρατιωτική παρουσία τους στην πόλη αυτή, οι ΗΠΑ παρέχουν υλικοτεχνική βοήθεια στις γραμμές ανεφοδιασμού προς Βουλγαρία, Ρουμανία στον δρόμο για την  Ουκρανία, εμποδίζοντας όμως σε κάθε περίπτωση τον δρόμο της Τουρκίας.

Οι ΗΠΑ θα δώσουν δωρεάν ή θα πουλήσουν μεταγωγικά και επιθετικά ελικόπτερα στην Ελλάδα, τα οποία είναι σημαντικά από πλευράς έρευνας και διάσωσης αλλά και ναυτικών επιχειρήσεων. Η Γαλλία θα πουλήσει φρεγάτες και ίσως και Κορβέτες στην Ελλάδα”, αναφέρει ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Υπαρκτός λοιπόν ο φόβος των Τούρκων, ότι έχουν περικυκλωθεί  σε Αιγαίο και Βαλκάνια, εμποδιζόμενοι να κυριαρχήσουν σε αυτές τις περιοχές.

Για αυτό εκτιμάται ότι όλα αυτά τα παιχνίδια της Άγκυρας εδώ και μερικές ημέρες με δηλώσεις προκλητικά απειλητικές, έχουν στόχο την μη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια (η οποία είναι σύννομη με το διεθνές δίκαιο), ενώ  η παρουσία αμερικανικών, γαλλικών κά επενδυτικών κολοσσών στην χώρα εγγυώνται ότι η Τουρκία θα βρεθεί εντελώς μόνη της στην περιοχή.

Για αυτό και οι Τούρκοι επιζητούν συνεχώς κάποιας μορφής στρατιωτικό επεισόδιο σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο έχοντας στόχο να σύρουν την Ελλάδα σε μια πιθανή μίνι στρατιωτική εμπλοκή, από την οποία η Άγκυρα  θα ήθελε να προκύψουν διαπραγματεύσεις, αλλά η χώρα μας έως τώρα κινείται μέσα σε πολύ λογικά πλαίσια ακυρώνοντας όλα αυτά τα σχέδια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή