Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκικό δημοσίευμα ανάβει φωτιές: «Ο Έλληνας Πατριάρχης του Φαναρίου ​​ενεργεί σαν κράτος εν κράτει»

Μετά την αποκάλυψη σε άρθρο του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, για την φανέλα της Τράμπζονσπορ που δόθηκε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και έγραφε «Οικουμενικός», το σχοινί στα άκρα τραβάνε οι Τούρκοι.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ιστορικό

Στο αεροδρόμιο κατά την υποδοχή γνωστός επιχειρηματίας χάρισε στον Βαρθολομαίο μια φανέλα της Trabzonspor με την ένδειξη στην πλάτη «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος». 

Αυτό αρκούσε να σημάνει συναγερμό στα ακραία τμήματα του τουρκικού κατεστημένου και των μίντια, γράψαμε στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ. Οι Τούρκοι δεν αναγνωρίζουν τον όρο «οικουμενικός» στον Έλληνα Πατριάρχη.

Θέση πήρε και ο Χουσεΐν Μπας-  Πρόεδρος του Κόμματος της Ανεξάρτητης Τουρκίας (BTP)

Σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα, στην ιστοσελίδα Haber, ο Πρόεδρος του Κόμματος της Ανεξάρτητης Τουρκίας (BTP) Χουσεΐν Μπας έκανε αξιολογήσεις σχετικά με τις δραστηριότητες ''περί οικουμενισμού'' του Έλληνα Πατριάρχη Βαρθολομαίου του Φαναρίου. 

Ο Χουσεΐν Μπας ως καλεσμένος της εκπομπής «Özel Gündem» του καναλιού «Meltem TV», απάντησε στις σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Η απονομή στον Έλληνα Πατριάρχη του Φαναρίου ​​Βαρθολομαίο μια φανέλα της Τραμπζονσπόρ με τις λέξεις «Οικουμενικός Πατριάρχης» ως δώρο στην Τραπεζούντα ήταν το πρώτο θέμα στο οποίο εστίασε ο ηγέτης της BTP.

Πρώτον, εφιστώντας την προσοχή στην έννοια του Οικουμενισμού, ο Χουσεΐν Μπας (Hüseyin Baş) είπε:

''Ένα άτομο που μπορεί να ενεργεί ως θρησκευτικός ηγέτης όλων των Ορθοδόξων που ζουν στον κόσμο, να παίρνει αποφάσεις για αυτούς και να εφαρμόζει αυτές τις αποφάσεις, μπορεί να φέρει τον τίτλο του Οικουμενικού''. 

''Σε αυτές τις πολιτείες, γίνεται το άτομο που μπορεί να κρατήσει τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία πάνω του και μπορεί επίσης να κάνει κρίσεις''

''Για παράδειγμα, αυτός ο Πατριάρχης ή το Πατριαρχείο αφόρισε, με άλλα λόγια, απέλυσε τους πατριάρχες Μόσχας και Ιεροσολύμων, στο πλαίσιο της δικής τους πεποίθησης. Αυτό σημαίνει κράτος εν κράτει''

''Σε ένα περιβάλλον που ο κόσμος σηκώνεται επειδή θα έρθει η σαρία, ο κόσμος εφαρμόζει «σαρία», αλλά εμείς δεν προβαίνουμε σε καμία αντίδραση. Αυτό δεν είναι αποδεκτό'', είπε.

Το ελληνικό όνειρο του Πόντου και της Μεγάλης Αρμενίας…

 

Όπως δήλωσε, συμφωνεί με τη δήλωση του Γραφείου του Περιφερειακού Διοικητή Φατίχ ότι «ο ισχυρισμός του οικουμενισμού είναι απαράδεκτος και παράνομος», ο Χουσεΐν Μπας συνέχισε ως εξής:

''Τι να κάνουμε λοιπόν εναντίον ενός ατόμου που διαπράττει μια παράνομη πράξη; Εκτελείται νομική διαδικασία, επιβάλλονται κυρώσεις! Και όμως δεν κάνουμε τίποτα! Στην πραγματικότητα, τα ίδια παιχνίδια συνεχίζονται σε αυτή τη γεωγραφία εδώ και αιώνες''

''Υπάρχει το ελληνικό όνειρο του Πόντου σε αυτούς τους αγώνες, υπάρχει το όνειρο μιας μεγάλης Αρμενίας, υπάρχει το όνειρο να μας πάρουν την Κωνσταντινούπολη, υπάρχει το όνειρο να ιδρύσουμε ένα μεγάλο Ισραήλ. Είναι πάντα ζωντανοί, δεν έχουν εξαφανιστεί ποτέ. Πετάξαμε τον Έλληνα στη θάλασσα από τη Σμύρνη, ο Έλληνας που έπεσε στη θάλασσα βγήκε λέγοντας «πήρα γκουσλ (gusül), έγινα μουσουλμάνος» και περπατάει ανάμεσά μας. Η δομή των πεποιθήσεών τους δεν μας ενδιαφέρει, το σημείο στο οποίο εφιστούμε την προσοχή εδώ είναι αυτό. Όποια και αν είναι η πίστη σου, Πρέπει να γνωρίζετε τους νόμους του κράτους της Δημοκρατίας της Τουρκίας, είναι τόσο απλό! Τώρα υπάρχει ένα περιβάλλον όπου ο νόμος δεν αναγνωρίζεται''.

''Οι Τούρκοι εκεί έχουν τέτοια δικαιώματα;''

Αναφέροντας ότι ο Βαρθολομαίος πήγε στην Τραπεζούντα για ένα τελετουργικό στη Σουμελά, ο ηγέτης του BTP είπε:

''Υπάρχει αμοιβαιότητα στη Λωζάνη. Ποια είναι αυτή η αμοιβαιότητα; Με άλλα λόγια, το πώς θα συμπεριφερθώ στην ελληνική μειονότητά μου θα καθορίσει πώς θα συμπεριφερθείτε στους μουσουλμάνους και τους Τούρκους που ζουν στη γεωγραφία σας. Τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα; Έχουν τέτοια δικαιώματα οι μουφτήδες και οι Τούρκοι εκεί; Όχι, αντίθετα, καταπιέζονται, καταπιέζονται, αλλά εδώ είναι μεγάλη ελευθερία! ''

''Ο άνθρωπος ενεργεί σαν κράτος. Σε ορισμένες στιγμές, σχεδιάζουν ορισμένους χάρτες και αποκαλύπτουν ορισμένες συζητήσεις''. 

''Το κράτος μας δεν παίρνει θέση εναντίον του ούτε νομικά ούτε de facto. Ξοδεύεις 70 εκατομμύρια λίρες λέγοντας ότι θα φτιάξω τη Μονή Σουμελά για τουρισμό, μετά ανοίγεις αυτό το μέρος για μαζική προσέλευση. Αυτό δεν είναι αποδεκτό. Αυτό είναι επίσης ενάντια στη λογική των κρατών'', είπε.

 

«Η Τραμπζονσπόρ πρέπει να αντιδράσει στη φανέλα του «Οικουμενικού Πατριάρχη»

 

Ο Χουσεΐν Μπας, δήλωσε ότι η διοίκηση της Trabzonspor φέρει επίσης ευθύνη σε αυτή την ατζέντα:

 ''Η Trabzonspor, της οποίας είμαι επίσης οπαδός, θα πρέπει να αντιδράσει σε αυτήν την κατάσταση ως σύλλογος. Γιατί η Τραμπζονσπόρ είναι η θεσμική δομή που χρησιμοποιείται για αυτά τα όνειρα. Σαν να το εγκρίνει η Τραμπζονσπόρ, σαν να το εγκρίνουν όλοι οι Τραπεζούντιοι... Δεν εγκρίνουμε τίποτα, δεν το δεχόμαστε. Πρέπει επίσης να το εξηγήσουν αυτό. Αλλά δεν θα τελειώσουν ποτέ. Να τι πρέπει να προσέξουμε: Ξέρουμε πολύ καλά τι είναι ο Πατριάρχης ή οι άνθρωποι που έχουν αυτά τα όνειρα. Οι ταυτότητές τους είναι εμφανείς, τα ιδανικά τους επίσης προφανή. Ως κράτος, μπορείτε να λάβετε περιοριστικά μέτρα εναντίον αυτών των ιδανικών. Το πρόβλημά μας είναι ότι υπάρχουν ορισμένες μειονοτικές ομάδες που μοιάζουν με μουσουλμάνους αλλά έχουν αυτή τη «μεγαλοπρεπή ιδέα. Το πραγματικό πρόβλημα είναι εδώ''.

https://youtu.be/mDYMPK3_fN4

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Το ελληνικό σύστημα LASER “Μινώταυρος” έγινε αντικείμενο έρευνας ξένων εταιρειών-Εξουδετερώνει στόχους άνω των 23000 ποδών (Βίντεο)

Θα τοποθετηθεί σε νησιά μικρονήσους κατά τουρκικών drone-Σούκος : Πρέπει να τα τοποθετήσουμε τα συστήματα στα νησιά για...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Διαμόρφωση τακτικής για την Ελλάδα: H παροχή εγγύς αεροπορικής υποστήριξης από τα Ρωσικά μαχητικά καταλύτης στην εξέλιξη των επιχειρήσεων

Παρά την αριθμητική υπεροχή 10:1 έναντι της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία έχει τεθεί σε επισφαλή θέση και...