Ελληνοτουρκικά

Στραβοκοιμήθηκε ο Τσαβούσογλου! Νέα επίθεση κατά της χώρας μας με φόντο το "Σκοπιανό"

"Δύσκολη ερώτηση από την Τουρκία: Πού ήσασταν όταν αλλάξατε το όνομα της χώρας;", είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ, το οποίο φιλοξενεί το νέο ανθελληνικό παραλήρημα του Τούρκου ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου και του οποίου ατα κυριότερα σημεία είναι τα εξής:

"Στην ομιλία του στο Εκτεταμένο Επαρχιακό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο του AK Party Malatya που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο της Μαλάτια, ο Τσαβούσογλου είπε ότι έχουν μια πολύ φορτωμένη ατζέντα, ταξιδεύουν συνεχώς, φιλοξενούν επισκέπτες και έρχονται στις επαρχίες όποτε έχουν την ευκαιρία για την εξωτερική πολιτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δηλώνοντας ότι η παγκόσμια επισιτιστική κρίση είναι ένα θέμα για το οποίο μιλούν όλοι σήμερα και ότι η Μαλάτια παράγει και εξάγει το 80% των αποξηραμένων βερίκοκων στον κόσμο, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι αξιολογούν τι μπορούν να κάνουν για την εξαγωγή προϊόντων από την πόλη.

Τονίζοντας ότι η πόλη, η οποία έχει εκλέξει δύο προέδρους, τον İsmet İnönü και τον Turgut Özal, βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή με την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της και τους εργατικούς λαούς της, ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι σύμφωνα με τα αρχεία του Υπουργείου, περισσότερες από 100 χιλιάδες άνθρωποι από τη Μαλάτια ζουν στο εξωτερικό και ότι οι κάτοικοι της Μαλάτια ξεχωρίζουν με την ειλικρίνεια, τη σκληρή δουλειά και τον πατριωτισμό τους.

Εξηγώντας ότι η ισχύς ενός κράτους στην εξωτερική πολιτική καθορίζεται από τη στρατιωτική και οικονομική του ισχύ και τη γεωπολιτική του θέση, ότι η Τουρκία τα έχει όλα αυτά και δυναμώνει κάθε μέρα, ο Τσαβούσογλου είπε ότι το πιο σημαντικό από αυτά είναι ένα έθνος που ζει με αγάπη για τη χώρα και προχωράει  χέρι-χέρι, από εκεί αντλεί τις δυνάμεις του.

Δηλώνοντας ότι όλος ο κόσμος είδε πόσο δυνατό ήταν το τουρκικό έθνος στον Εθνικό Αγώνα, στην Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο, ο Τσαβούσογλου είπε:

Η διακοπή των πολέμων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αυτό απαιτεί ισχυρή ηγεσία. Ισχυρό κράτος, ισχυρή διπλωματία επιβάλλεται. Εδώ έχουμε έναν ισχυρό ηγέτη, τον οποίο ζηλεύει ο κόσμος, τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Επισημαίνοντας ότι δεν διστάζουν να αναλάβουν πρωτοβουλία για τα δικαιώματα και το δίκαιο των ομογενών, ο υπουργός Τσαβούσογλου είπε ότι έχουν ευθύνες απέναντι στην ιστορία και ότι δεν πρέπει να λησμονείται ότι «η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την σημερινή Τουρκία».

Για το λόγο αυτό, ο υπουργός Τσαβούσογλου δήλωσε ότι ως Τουρκία δεν θα περιοριστούμε στα σύνορα και ότι θα πρέπει να δραστηριοποιούμαστε σε όλο τον κόσμο, «Το μέρος που δεν πάμε δεν είναι δικό μας. Η σημαία μας πρέπει να κυματίζει σε όλο τον κόσμο. " είπε.

Δηλώνοντας ότι τις προηγούμενες μέρες είχαν επισκεφτεί 5 χώρες στα Βαλκάνια και ότι λαχταρούσαν να δούν τους γιούς τους, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι παρείχαν διάφορες υπηρεσίες στους συμπατριώτες τους στα Βαλκάνια και παρείχαν κάθε είδους υποστήριξη για να τους κάνουν πιο δυνατούς.

Εξηγώντας ότι ο κόσμος είδε την επιρροή της Τουρκίας στον πόλεμο της Ουκρανίας για άλλη μια φορά, ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι 18 χιλιάδες Τούρκοι πολίτες και 12 χιλιάδες συμπατριώτες και πολίτες αδελφών χωρών απομακρύνθηκαν. Ο υπουργός Τσαβούσογλου δήλωσε ότι 100 χιλιάδες άνθρωποι από 165 χώρες μεταφέρθηκαν στη χώρα υπό δύσκολες συνθήκες κατά την περίοδο της επιδημίας.

https://youtu.be/Xwg0wTh__rI

Γιατί σε ανησυχούν μόνο οι τρομοκρατικές οργανώσεις

Ο υπουργός Τσαβούσογλου αναφέρθηκε επίσης στον αγώνα της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας και συνέχισε τα εξής:

"Για να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία, για να προστατεύσουμε την ασφάλεια, πηγαίνουμε πέρα ​​από τα σύνορα χωρίς δισταγμό όταν χρειάζεται. Μερικές φορές  μας λένε, "ανησυχούμε". Γιατί ανησυχείτε;

Λοιπόν, ανησυχείτε ότι οι στρατιώτες, οι αστυνομικοί ή οι πολίτες μας πέφτουν μάρτυρες ως αποτέλεσμα των επιθέσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης; Γιατί ανησυχείτε μόνο για τις τρομοκρατικές οργανώσεις;

«Κύριε, μας λένε το διεθνές δίκαιο».  Είναι σαν να μην ξέρουμε το διεθνές δίκαιο. «Κύριε, ήταν πολίτες λένε».

Το τουρκικό έθνος είναι ένα έθνος που προστατεύει τους αμάχους ακόμη και στις πιο σκληρές περιόδους πολέμου. Ο στρατός, η αστυνομία και η χωροφυλακή μας είναι πιο ευαίσθητοι από οποιονδήποτε άλλο για τους πολίτες παντού. Αλλά θα βρουν μια δικαιολογία. Θα βρουν αμέσως μια δικαιολογία. Τα προβλήματά τους είναι για την ενίσχυση του PKK/YPG. 

Εδώ είναι Ιράκ μας λένε

Καθαρίζουμε τρομοκράτες από αυτήν την περιοχή στην επιχείρηση Claw-Lock στο βόρειο τμήμα της Τουρκίας. Καθώς εκκαθαρίζουμε τους τρομοκράτες από αυτήν την περιοχή, υποστηρίζουμε όχι μόνο το Ιράκ γενικά, αλλά και τους Κούρδους μας αδέρφια και αδερφές που ζουν σε αυτήν την περιοχή ιδιαίτερα.

Ο μεγαλύτερος εχθρός των Κούρδων είναι η τρομοκρατική οργάνωση PKK, YPG"

Οι ανησυχίες μας θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με συνετά βήματα

Επισημαίνοντας ότι τα αιτήματα της Τουρκίας σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ πρέπει να ικανοποιηθούν με συγκεκριμένα βήματα, ο υπουργός Τσαβούσογλου χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις:

"Όσον αφορά την ασφάλεια του έθνους μας, δεν έχουμε παραχωρήσεις να κάνουμε. Εδώ στεκόμαστε σταθερά στις ένταξη στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Αυτό που θέλουμε από αυτές και οι προσδοκίες μας δεν είναι κάτι το αδύνατο. Υποστηρίζετε την τρομοκρατία, Οι τρομοκράτες είναι στη χώρα σας, έχετε ανοίξει τις πόρτες σας, επιτρέπετε τις δραστηριότητές τους, κλείνετε τα μάτια στη χρηματοδότησή τους.

Συμβάλλετε στο να μεταφέρετε παιδιά με τη βία από εκεί στο Καντίλ ή στο τους επιτρέπεις να κάνουν τη δουλειά τους, δεν τους εμποδίζεις. Δεύτερον, αν θέλεις να είσαι σύμμαχος, δεν μπορείς να δεις την Τουρκία ως εχθρική χώρα. Δεν μπορείς να επιβάλεις εμπάργκο λόγω του αγώνα της κατά της τρομοκρατίας

«Αυτά τα εφαρμόζω». Αν πεις ότι δεν μπορείς να γίνεις μέλος του ΝΑΤΟ, είναι τόσο απλό.

«Αλλάζουμε το όνομά σου» σε Μακεδονία, όπως κάποιες χώρες, όπως η Ελλάδα. δεν λέμε. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι για μια χώρα να αλλάξει το όνομά της και πόσο δύσκολο είναι για ένα έθνος να το αποδεχτεί.

Πού ήσασταν όταν η Ελλάδα εμπόδιζε τη Μακεδονία να μπει στο ΝΑΤΟ για 12 χρόνια; Πού ήταν τότε η αλληλεγγύη;

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις προκειμένου αυτές οι χώρες να γίνουν μέλη της ΕΕ. Σηκώνεται, μερικές χώρες λένε, «είσαι πραγματικά Μακεδόνας τώρα, αλλά αν θέλεις να μπεις στην ΕΕ, ήσουν αυτό και εκείνο στο παρελθόν, πρέπει να το αποδεχτείς». Ποια χώρα, ποιο έθνος θα το δεχτεί αυτό; Δεν τους λένε τίποτα, μας λένε συνέχεια «Η αλληλεγγύη είναι σημαντική, η ασφάλεια είναι σημαντική». λένε.

Φοβούνται επίσης, εντάξει, ο φόβος τους μπορεί να είναι θεμιτός, δεν αντιτάσσουμε σε αυτό,  Δεν είναι νόμιμες οι ανησυχίες για την ασφάλεια που σχετίζονται με την τρομοκρατία;

Όταν εξετάζετε τα στοιχεία που το ΝΑΤΟ βλέπει ως εχθρούς, δεν είναι ένα από αυτά η τρομοκρατία;

Θα πραγματοποιήσουμε επίσης μια ειδική σύνοδο στη Μαδρίτη για την τρομοκρατία, με επίκεντρο την τρομοκρατία στο νότο του ΝΑΤΟ. Συγχαρητήρια στον Γενικό Γραμματέα. Ευχαριστούμε επίσης την Ισπανία. Γιατί είναι σημαντικό και για αυτούς. Έχουμε πει ξεκάθαρα τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και σε άλλους συμμάχους και σε αυτές τις δύο χώρες ότι πρέπει να ανταποκριθούν σε αυτές τις ανησυχίες και η σταθερή μας στάση συνεχίζεται.

Οι ανησυχίες μας πρέπει να αντιμετωπιστούν με συγκεκριμένα βήματα, όχι με ξερά λόγια." ή ευχαριστώ.

Γιατί είναι σημαντικό και για αυτούς».

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω επισημαίνουμε τα εξής σημαντικά:

1.Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη θα πραγματοποιηθεί ειδική επιμέρους σύνοδος για την τρομοκρατία, όπου θα πρέπει να αναμένουμε τουρκικές κατηγορίες για υποτιθέμενη  στήριξη του PKK.

Σε αυτό κατατείνει η ενορχηστρωμένη επίθεση "λάσπης" και συκοφάντησης των τουρκικών ΜΜΕ το τελευταίο χρονικό διάστημα και οι γελοιότητες περί λαυρίου και περί ΕΥΠ.

2. Η Τουρκία θα θέσει veto για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ σίγουρα, ενώ για την Φινλανδία υπάρχουν κάποιες πιθανότητες, πολύ λίγες ομολογουμένως, να μην το κάνει υπό όρους, ακούγοντας τη φίλη της Μ. Βρετανία και εφαρμόζοντας την πάγια τακτική της του διαίρει και βασίλευε.

Προϋπόθεση η συμφωνία με την Μ.Βρετανία της πώλησης ή leasing μαχητικών Eurofighter Typhoon, πρός την Τουρκία, προσδοκώντας να καλύψει η Άγκυρα μέρος της διαφοράς αεροπορικής ισχύος υπέρ της Ελλάδας μετά την αγορα των Rafale.

3. Προκειμένου να λειάνει τις αντιδράσεις των εταίρων στη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ για το veto της η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα το Ελληνικό veto για την  μη ονομασία των Σκοπίων σε Μακεδονία.

Αυτό θα δημιουργήσει νέες τριβές με την Ελλάδα

4. Η σημερινή Τουρκία  θα πρέπει να επεκταθεί , αφού είναι μικρότερη από την πραγματική Τουρκία, λέει ο Τούρκος ΥΠΕΞ και συνεπώς βαδίζουμε ολοταχώς σε Ελληνοτουρκική σύγκρουση.

Συνεπώς στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ εκτίμηση μας είναι ότι η Τουρκία θα οδηγήσει την κατάσταση σε ολομέτωπη σύγκρουση με την Ελλάδα, εγείροντας θέματα αποστρατικοποίησης των νησιών μας στο Αιγαίο, τρομοκρατίας, Σκοπιανό κλπ, οξύνοντας περισσότερο την κατάσταση και προετοιμάζοντας την Διεθνή κοινή γνώμη για το "αναπόφευκτο ελληνοτουρκικής σύγκρουσης".

Το θέμα δεν είναι αν θα έχουμε πόλεμο με την Τουρκία, αλλά πότε και από πού θα ξεκινήσει αυτός.

Αυτή είναι η εκτίμησή μας , για την οποία ευχόμαστε να διαψευστούμε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ