Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Οι Βρετανοί μας ζητούν να μην αντιδράσουμε στο ΝΑΤΟ κατά της Τουρκίας-Άθλιο παιχνίδι του Λονδίνου κατά Αθήνας

Ο Μ.Τζόνσον σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μ.Ζαχαράκη και του OPEN, ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη να μην αντιδράσει ακόμα και αν προκληθεί από τον Ερντογάν,  στην σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο τέλος του μήνα, για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα εντός συμμαχίας.   

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μ.Τζόνσον, ο οποίος, παρά το στραπάτσο που δέχθηκε πριν λίγο διάστημα στην χώρα του με την πρόταση μομφής εναντίον του, όπως όλα δείχνουν, κοιμάται και ξυπνάει, αναζητώντας τρόπο να βοηθήσει τον Ερντογάν και την Τουρκία, εις βάρος φυσικά της Ελλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι άλλοτε “σύμμαχοι” της Ελλάδος απεργάζονται συνεχώς δόλια σχέδια για να υλοποιηθούν τα νεο-οθωμανικά σχέδια της Τουρκίας σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, προφανώς έχοντας λάβει διαβεβαιώσεις για κομμάτι της ενεργειακής πίτας, και ποιος ξέρει τι άλλο.

Η χθεσινή επίσκεψη της Βρετανίδας ΥΠΕΞ κ, Τράς στην Τουρκία με τον γνωστό Τούρκο ΥΠΕΞ Μ.Τρσαβούσογλου, αποσκοπούσε στο πλάνο που θα ακολουθηθεί κατά την επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ, διευκολύνοντας βέβαια τις τουρκικές θέσεις και επιδιώξεις.  

Πρόκειται για σενάρια που παραπέμπουν σε πολύ δύσκολες και κυρίως επικίνδυνες καταστάσεις για την χώρα μας σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, αφήνοντας την Τουρκία να “αλωνίζει” στην διεθνή κοινή γνώμη, αποκτώντας έτσι ερείσματα σε ότι παράνομο επιχειρήσουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις το επόμενο διάστημα.  

Την ίδια περίοδο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων EADaily, αναφέρει ότι η Ελλάδα αναμένει από την Τουρκία να κάνει  βήματα που θα αυξήσουν περαιτέρω τις εντάσεις μεταξύ των δύο κατ’ όνομα συμμάχων του ΝΑΤΟ «σε επίπεδα που δεν έχουμε δει από το 2020», καθώς η Ανατολική Μεσόγειος βυθίζεται σε πολιτική-στρατιωτική κλιμάκωση”.

Υπενθυμίζουμε σύμφωνα με το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ότι βάσει της τουρκικής ιστοσελίδας Onedio.com, αλλά και την δημοσιογράφο Αϊνούρ Κουρμάνοφ από το φιλότουρκο Καζακστάν παρακαλώ πολύ, ο Τούρκος υποστράτηγος ε.α. Armagan Kuloglu (μέλος τουρκικού αμυντικού ινστιτούτου στην Τουρκία) δήλωσε πως  "η Ελλάδα προκάλεσε την Τουρκία με την υποστήριξη των ΗΠΑ και δεν συμμορφώνεται με την συνθήκη της Λωζάνης, απαιτώντας μάλιστα την επέκταση των χωρικών υδάτων.

«Πρόκειται για κάτι που δεν μπορεί να συνεχίζεται για πάντα. Οι Έλληνες  πρέπει να σταματήσουν. Αλλά αν προκύψει πολεμική σύγκρουση, η Τουρκία πρέπει να βιαστεί. Αυτό γίνεται για να προκληθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά, ώστε το άλλο μέρος ( Ελλάδα) να μην επαναλάβει τέτοια παράνομη συμπεριφορά. Αυτός ο πόλεμος δεν θα συνεχιστεί, όπως στην Ουκρανία, για μήνες, αλλά θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε μια ή δύο μέρες».

Παράλληλα, ο απόστρατος Τούρκος ναύαρχος Türker Ertürk ( και αυτός μέλος τουρκικού ινστιτούτου υπό την αιγίδα της κυβέρνησης Ερντογάν) εκφράζει την ακόλουθη άποψη: "Μπορεί να ξεσπάσει ναυτική και αεροπορική σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ενώ  μπορεί να μην έχουμε καθόλου χερσαίες πολεμικές επιχειρήσεις, αφού η Θράκη δεν είναι αυτό που ήταν ( σ.σ. εννοεί ότι είναι απροσπέλαστη). Τώρα έχουμε εκεί τους Αμερικανούς, ενώ έχουμε και την δημιουργία  αντιαρματικής τάφρου στη Θράκη από ελληνικά στρατεύματα".

Η Μόσχα την ίδια καυτή περίοδο για τους δικούς της λόγους, επιδιώκει μια κρίση στην περιοχή μας, ενώ η Ευρώπη πιέζει την Ελλάδα να μην ..αντιδράσει στις όποιες απειλές των Τούρκων, με σκοπό να "κατευνάσει" δήθεν  την Άγκυρα, η οποία αντίθετα θα συνεχίσει να προκαλεί και γιατί όχι και να επιχειρήσει να δράσει εναντίον του ελληνισμού σε ένα Καλοκαίρι τύπου “ 1974”, για μία ακόμη φορά στην ιστορία μας.  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...