Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Μαζεύτηκαν πολλά με την Τουρκία! Ο Δένδιας ενημέρωσε τους Αμερικάνους-Απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στις τουρκικές κατηγορίες

Η δράση φέρνει αντίδραση και ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας συνεχίζεται...

Αρχικά χθες ο Έλληνας ΥΠΕΞ ζήτησε από την γείτονα χώρα : Ανακαλέστε το casus belli και παραιτηθείτε από το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Σε απάντηση ήρθε η δήλωση του τουρκικού ΥΠΕΞ πως μόνη απειλή είμαστε εμείς...

Είχε προηγηθεί και η ενημέρωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ από τον Νίκο Δένδια για τις τουρκικές προκλήσεις. 

https://twitter.com/NikosDendias/status/1478416647006433286


Πριν από λίγο είχαμε και την επίσημη απάντηση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών: Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εκφράζει τις πάγιες θέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης όσον αφορά τα ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής, θέσεις οι οποίες αντανακλούν την προσήλωση της Ελλάδας στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και της προστασίας των συμφερόντων της χώρας μας.

Οι θέσεις αυτές εκφράζονται ψύχραιμα και νηφάλια αποφεύγοντας επιμελώς οποιαδήποτε ονομαστική αναφορά σε αξιωματούχους άλλων χωρών, ως είθισται στην διπλωματική πρακτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Είναι πραγματικά λυπηρό ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας παραβαίνει αυτόν τον απαράβατο κανόνα και εκτοξεύει αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες εναντίον κυβερνητικών αξιωματούχων άλλων χωρών, όπως του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας.

Και είναι επίσης οξύμωρο ότι η χώρα που συστηματικά τις τελευταίες ημέρες έχει προβεί σε σειρά επιθετικών δηλώσεων, μέσω κυβερνητικών αξιωματούχων της, οι οποίοι απειλούν ευθέως την Ελλάδα και αμφισβητούν ακόμη και την εδαφική κυριαρχία της, να εγκαλεί τη χώρα μας για «προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες».

Αναφορικά με τις μονομερείς αιτιάσεις που αναφέρονται στην εν λόγω ανακοίνωση, απορρίπτονται εν τω συνόλω τους.Η Ελλάδα θα συνεχίσει να οικοδομεί τις σχέσεις της με γειτονικές και άλλες χώρες στο πλαίσιο του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας και καλεί όσες χώρες της περιοχής δεν το έχουν ήδη πράξει, να σεβαστούν τους θεμελιώδεις αυτούς κανόνες, αντί να τους καταπατούν σε καθημερινή βάση.

Παράλληλα, η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενισχύει τις συμμαχικές και εταιρικές της σχέσεις, οι οποίες έχουν καθαρά αμυντικό χαρακτήρα.

Η Ελλάδα δεν προβαίνει σε καμία παράνομη μονομερή διεκδίκηση και διατηρεί το νόμιμο δικαίωμα στην αυτοάμυνα όπως αυτό προκύπτει από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Τέλος, η Ελλάδα είναι πάντα ανοιχτή στον εποικοδομητικό διάλογο, υπό την ουσιαστική προϋπόθεση ότι διεξάγεται με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχουν ξεσαλώσει οι Τούρκοι 

Γενικά το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι έχουν ξεπεράσει τα όρια. Αυτό επισήμανε και χθες ο κ. Δένδιας ο οποίος υπογράμμισε την "έξαρση της τουρκικής ρητορικής η οποία έχει πάρει διαστάσεις που δεν είχαμε δει τα τελευταία χρόνια, με διαστρέβλωση της αλήθειας και του δικαίου της θάλασσας".

Είδαμε την υπερπτήση με drone κοντά στη Νίσυρο μετά την σύσκεψη στο ΥΠΕΞ περί....των τουρκικών UAV.

Είδαμε τα περιστατικά με τους ψαράδες στα Ίμια.

Ενώ έχουν ξεσαλώσει και τα φιλοτουρκικά δημοσιεύματα. «Η Ελλάδα απενεργοποίησε τα ηχητικά όπλα ενώ περνούσαν μέλη της FETÖ» ανέφερε μια μειονοτική εφημερίδα της Θράκης 

Ενώ το ahaber.com.tr έφτασε σε σημείο παραλογισμού με αφορμή την επίσκεψη του Σαουδάραβα ΥΠΕξ στη χώρα μας να υποστηρίζει σε άλλο δημοσίευμα πως:  Η Ελλάδα θα τοποθετήσει Patriot στην Αλεξανδρούπολη! 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ