ερντογαν
Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Σύμβουλος Ερντογάν: "Πρέπει να "καθαρίσουμε" τους Αμερικάνους στη χώρα

"Πυρά" εναντίων των Αμερικανών, εξαπέλυσαν μέσα από το δίκτυο του CNN, τούρκοι εθνικιστές, κάνοντας ακόμη και λόγο για "πόλεμο" εναντίον των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Τούρκοι κυβερνητικοί προπαγανδιστές, τονίζουν πως η Τουρκία θα ξεκινήσει πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ και πρέπει να εξαλείψει τους Αμερικανούς εντός της Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα, την αρχή έκανε ο Νεντίμ Σενέρ, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: "Η Τουρκία πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο με την αμερική. Πρέπει να είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι ακόμη και για μία βίαιη αναμέτρηση με τις ΗΠΑ, για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας και τη χώρα μας. 
Η Αμερική πρέπει να εκτιμήσει ο πόσο μεγάλο πρόβλημα θα έχει να αντιμετωπίσει όταν η Τουρκία καταφέρει να αντέξει στις πιέσεις και παραμείνει στην ίδια γραμμή, απέναντι σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ."

Στη συνέχεια, ο Ισμαήλ Χακί Πεκίν, πρώην επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών του τουρκικού ΓΕΕΘΑ και νυν σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνέχισε στην ίδια γραμμή: "Οι ΗΠΑ έχουν «στρατολογήσει» μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων που βρίσκονται ανάμεσά μας. Μέσω των ανθρώπων αυτών, έχουν «τρυπώσει» στην κυβέρνηση ως συναίτεροι επηρεάζοντας και καθοδηγώντας τις πολιτικές της χώρας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει η Τουρκία, είναι να «καθαρίσει» τους Αμερικανούς από το εσωτερικό της."

https://youtu.be/inY-O4Bs4c0

Όπως φαίνεται, μόνο στην ιδέα πως οι ΗΠΑ, μπορεί να ενισχύσουν τις σχέσεις με Ελλάδα και Κύπρο, φέρνει μεγάλη ανησυχία στην Άγκυρα, που είχε μάθει για αρκετό καιρό να μην μπαίνουν "αμερικανικές σφήνες" στα σχέδιά της. Όπως σας αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, Αμερικανοί αξιωματούχοι φέρονται να διερευνούν επισταμένα όλες τις επιλογές για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας με Κύπρο και  Ελλάδα, με την τελευταία να σχεδιάζεται να αποτελέσει την μεγαλύτερη βάση του ΝΑΤΟ που θα ελέγχει τρεις ηπείρους...συν τον Ερντογάν.

Οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της Ανατολικής Μεσογείου, η οποία αποτελεί την πιο σημαντική γεωπολιτική περιοχή ανάφλεξης μετά από δεκαετίες σχετικής ηρεμίας και αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη.

Η προσπάθεια των Αμερικανών να αυξήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην Ελλάδα αναφέρεται ευρέως σε εφημερίδες στη Ρωσία, δείχνοντας την φανερή ενόχληση της Μόσχας για το γεγονός αυτό.

Η εφημερίδα Moskovsky Komsomolets, σε ανάλυση της που δημοσιεύθηκε από τον Dmitri Muzalevski, γράφει ότι οι ΗΠΑ εξοργίστηκαν με την Μόσχα μετά την συμφωνία για την πώληση πυραύλων μακρού βεληνεκούς στην Τουρκία και αποφάσισαν να πάρουν εκδίκηση.

«Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να επεκτείνουν την κλίμακα στρατιωτικών βάσεων και ασκήσεων στην επικράτεια της Ελλάδας".

Σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, Ελλάδα και ΗΠΑ αύξησαν την στρατιωτική τους συνεργασία σε βάρος της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα είναι έτοιμες να αυξήσουν ακόμα περαιτέρω την στρατιωτική τους συνεργασία, ενδέχεται να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες αμερικανο-τουρκικές σχέσεις", καταλήγει ο ίδιος.

Όπως όλα δείχνουν η επιλογή της Άγκυρας να γυρίζει την πλάτη στη Δύση, μπορεί να την οδήγησε σε μία "λυκοσυμμαχία" με τη Ρωσία, που προφανώς και γνωρίζει πως να χειριστεί την Τουρκία, επιτυγχάνοντας τον σκοπό της, να "πάρει" μία χώρα στη δική της αποκλειστικά σφαίρα επιρροής, απομακρύνοντάς την από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, όμως παράλληλα θα φέρει και ραγδαίες εξελίξεις στη γεωπολιτική σκηνή της Α. Μεσογείου.

https://youtu.be/tRfBsXK0j4w

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ