Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τσελίκ: "Μην κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο, ξεπερνάει το… μπόι σας"

Μετά τις ασκήσεις και την εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος από το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας, οι Τούρκοι έλαβαν το μήνυμα και βρίσκονται σε παραληρηματική κατάσταση, εξαπολύοντας απειλές και διατηρώντας την πολεμική ρητορική που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

Ο Τούρκος εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ θέλησε να απειλήσει την Ελλάδα και την Κύπρο λέγοντας: «Μην κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο. Σας ξεπερνάει να κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο».

Στη συνέχεια τόνισε: «Δεν είδαμε να τηρούν το λόγο τους ούτε η Ελλάδα , ούτε η νότια Κύπρος (Κυπριακή Δημοκρατία). Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Ενας Ελληνοκύπριος υπουργός βγήκε και είπε η Ε.Ε. να δημιουργήσει έναν μόνιμο στόλο απέναντι στην Τουρκία, Να ξέρετε πως δεν αλλάζει την στάση της Τουρκίας αν κινηθείτε με αυτόν η τον άλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυστυχώς οι Ελληνοκύπριοι που μιλούν, αυτοί που είναι Υπουργοί Άμυνας της Ελλάδας επιλέγονται απο τους πιο προβληματικούς τύπους που δεν ξέρουν να μιλούν την πολιτική γλώσσα και δεν έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν την Τουρκία.

Εμείς κινούμαστε στα πλαίσια του δικαίου και της δικαιοσύνης. Αν όμως αναφέρεστε στη χρήση πραγματικής δύναμης θέλω να σας κάνω μια απλή προειδοποίηση. Δεν κάνεις πλάκα με τον τουρκικό στόλο. Το να κάνεις πλακά με τον τουρκικό στόλο ξεπερνάει το… μπόι σας».

Οι δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου έρχονται στον απόηχο της μεγάλης διακλαδικής άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και μετά από σωρεία δημοσιευμάτων του ελεγχόμενου τουρκικού τύπου για το "κατεχόμενο από την Ελλάδα, Αγαθονήσι".

Υπενθυμίζεται πως, από την πρώτη στιγμή το Τουρκικό ναυτικό είχε στείλει στην περιοχή που έλαβε χώρα η ελληνική άσκηση, τη φρεγάτα ‘’ΟRUC REIS’’ τύπου ΜΕΚΟ για να παρακολουθεί τις κινήσεις του Ελληνικού Στόλου και να δίνει συνεχώς εικόνα στο Τουρκικό επιτελείο. 

Ταυτόχρονα στην ευρύτερη περιοχή πετούσε και αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου ‘’CN-235’’ με στόχο να ‘’διαβάζει’’ κάθε ενέργεια των Ελληνικών υποβρυχίων ενώ η Τουρκική αεροπορία απογείωσε και UAV. Ο εκνευρισμός των γειτόνων κορυφώθηκε όταν διαπίστωσαν ότι το Ελληνικό επιτελείο έκανε πράξη την προαναγγελία για καταιγισμό πυρών, αναφέρει ο Κώστας Σαρικάς για το Newpost.gr

Και ενώ το Τουρκικό πλοίο βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία επέστρεφαν δόθηκε εντολή να απονειωθεί το οργανικό του ελικόπτερο ‘’S-70’’ με κατεύθυνση προς την Ελληνική αρμάδα σε μια ακόμη προκλητική κίνηση των γειτόνων.

Τα πλοία του Στόλου άμεσα άλλαξαν διάταξη και το Τουρκικό ελικόπτερο προειδοποιήθηκε να μην πλησιάσει τις φρεγάτες και τις πυραυλακάτους του Πολεμικού Ναυτικού. Το ελικόπτερο επέστρεψε στη φρεγάτα ‘’ORUCREIS’’ με τα Ελληνικά πλοία να στέλνουν ένα ακόμα μήνυμα προς τους γείτονες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ