Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

''Ουρλιάζουν'' οι Τούρκοι: ''Ελλάδα & Ισραήλ μας «στριμώχνουν» στην Μεσόγειο''

Η Άγκυρα συνειδητοποιεί κάθε μέρα την πλήρη απομόνωση της και προσπαθεί να αποφύγει τα χειρότερα. 

Τουρκικές πηγές αξιολογούν την τρέχουσα γεωπολιτική και στρατιωτική κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο ως άκρως ανησυχητική και αυτό μας δηλώνει πολλά για τα επερχόμενα και στην περιοχή  του Αιγαίου.

Οι σχέσεις Ισραήλ-Ελλάδας φαίνεται να είναι έχουν γίνει ένας ισχυρός πυλώνας σε συνδυασμό με τα μεγάλα παιχνίδια που παίζονται σε διαφορετικά πεδία, προκαλώντας παράλληλα αβεβαιότητα. Η Τουρκία πιστεύει ότι ο αποκλεισμός της από τα ενεργειακά σχέδια της περιοχής αποτελούν την κύρια αιτία της σημερινής στάσης της”, αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ, το οποίο σχολιάζει άρθρο της ''Jerusalem Post''

Η Άγκυρα κατανοεί κάθε μέρα ότι βρίσκεται απομονωμένη και περικυκλωμένη από όλες τις χώρες της Α.Μεσογείου πλην των Παλαιστινίων και προσπαθεί να βρει διόδους να καθίσει στο τραπέζι με τις χώρες του Φόρουμ της Μεσογείου, για να θέσει απλά τις απαιτήσεις της.

Μόνο που οι Νεο-Οθωμανοί δεν σκοπεύουν να διαπραγματευτούν αλλά να επιβάλλουν τις απόψεις τους, εμφανίζοντας αρχικά ένα πιο πολιτισμένο πρόσωπο όπως πάντα. Πίσω όμως από το τουρκικό θέατρο κρύβεται ο τουρκικός νεο-Οθωμανικός επεκτατισμός και τα μεγαλόπνοα επιθετικά σχέδια κατά της νότιας Ευρώπης.       

Ουσιαστικά οι Τούρκοι προετοιμάζονται ακόμα και για μια πιθανή ευθεία αντιπαράθεση με Αίγυπτο και Ελλάδα, η στάση των οποίων τους ενοχλεί σφόδρα λόγω της στήριξης που δίνουν στον Χάφταρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι όμως αυτό κάτι εφικτό ή απλώς ασκούν προπαγάνδα εκεί στην Άγκυρα;

Η σημερινή Τουρκία παρά την γενναία χρηματοδότηση από το Κατάρ και άλλα Εμιράτα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα.

Ανεργία, πείνα, πανδημία, πολιτική ανυπακοή από εκατομμύρια πολίτες που δεν θέλουν άλλο πια τον Σουλτάνο Ερντογάν, καθώς οι εχθροί της συνασπίζονται συνεχώς γύρω της, προκαλώντας ανησυχία στο παλάτι στην Άγκυρα. 

Επίσης είναι θέμα χρόνου μετά και τις δηλώσεις Μακρόν να κατονομαστεί η Τουρκία σε σύντομο χρονικό διάστημα, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις για τις ανάρμοστες σχέσεις Τραμπ-Ερντογάν, ως χώρα που ανήκει στον άξονα του κακού.

Πως αντιδρούν Αίγυπτος και Ελλάδα

Σήμερα παράλληλα, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι δήλωσε ότι η Αίγυπτος έχει περάσει από πολλά στάδια, κατά τη διάρκεια των οποίων υπέστη αμέτρητα προβλήματα, έως ότου έφτασε σε ένα επίπεδο όπου είναι σε θέση να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις της.

Τόνισε ότι η Αίγυπτος δεν θα επιστρέψει ποτέ στο χάος και ότι το χάος είναι εντελώς απαράδεκτο.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος ξέρει τι λέει ότι μιλά για χάος, διότι αυτό είναι συνώνυμο με την μουσουλμανική αδελφότητα εντός της χώρας του, την οποία πατρονάρει ως γνωστόν ο Τούρκος πρόεδρος.
 
Από την άλλη πλευρά η Άγκυρα, απειλεί συνεχώς και προβοκάρει την Ελλάδα με παραβιάσεις του ΕΕΧ από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, οι πιλότοι των οποίων γνωρίζουν ότι σε περίπτωση που γίνει κάτι πιο σοβαρό θα πάνε χαμένοι από την ελληνική ΠΑ.

Η  Άγκυρα όμως ασκεί αυτήν την πολιτική σε μια προσπάθεια να υποχωρήσει η χώρα μας, διότι αυτήν την δεδομένη στιγμή οι Τούρκοι δεν επιθυμούν κατά βάθος καμία στρατιωτική αντιπαράθεση.

Που θα καταλήξει τώρα όλο αυτό το αλλοπρόσαλλο σκηνικό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
Εκεί που οδηγούν πάντα ανάλογες εντάσεις όπως αυτές που διέσπειρε εντέχνως η Άγκυρα κινούμενη με την λογική του “νταή” της περιοχής.

Αργά ή γρήγορα θα έχουμε κάποιο τυχαίο επεισόδιο σε Α.Μεσόγειο ή Αιγαίο που θα εκτραπεί πιθανότατα σε στρατιωτικό περιστατικό, η έκταση του οποίου θα είναι άγνωστη.

Ο λόγος είναι η τουρκική αδιαλλαξία και η προσπάθεια επιβολής των τουρκικών σχεδίων, λες και δεν υπάρχει άλλη χώρα στην Α.Μεσόγειο ή την Λιβύη.

Μια τέτοια κατάσταση όμως θα επιφέρει συνθήκες 1919, λόγω και του κουρδικού ζητήματος, που θα σημάνουν  και το τέλος της σημερινής, όπως την γνωρίζουμε, Τουρκικής δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ