Ελληνοτουρκικά

Πολεμικές κινήσεις στον Έβρο: Με την απειλή όπλου σπρώχνουν μετανάστες στα σύνορα

Με την απειλή όπλου στέλνουν μετανάστες στα σύνορα του Έβρου οι Τούρκοι "φιλάνθρωποι" και οι παραστρατιωτικοί του Ερντογάν. Το τουρκικό καθεστώς υλοποιεί εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και απειλεί ανοικτά πλέον την ασφάλεια της Ελλάδας, εργαλειοποιώντας τους πρόσφυγες και προωθώντας μαζί με αυτούς ακραίους ισλαμιστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που φέρεται να καταγράφει Τούρκους αστυνομικούς να αναγκάζουν δια της βίας Ιρανούς πρόσφυγες να κατευθυνθούν προς την Ελλάδα.

Ένα βίντεο ντοκουμέντο ανέβασε στο Twitter ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Babak Taghvaee, που ειδικεύεται σε θέματα Μέσης Ανατολής. 

Σύμφωνα με την ανάρτηση, το βίντεο φέρεται να καταγράφει Τούρκους αστυνομικούς με προτεταμένα τα όπλα να αναγκάζουν Ιρανούς που έφτασαν στην Τουρκία μετά τις πρόσφατες ταραχές στην Τεχεράνη, ώστε να κατευθυνθούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

Μάλιστα οι Τούρκοι αστυνομικοί, που κρατούν στα χέρια πιστόλια, φέρονται να απειλούν τους Ιρανούς πως αν δεν περάσουν στην Ελλάδα, τότε θα απελαθούν στην χώρα τους.

Εφόσον το βίντεο είναι αληθινό, θα αποτελεί άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των αποκαλύψεων για τα μέσα που μετέρχονται οι αρχές της Τουρκίας προκειμένου να εκβιάσουν της Ευρώπη, χρησιμοποιώντας πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι Τούρκοι φώναζαν στους μετανάστες να επιτεθούν στους Έλληνες στρατιωτικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κλίμα έντασης που επικράτησε το πρωί της Τετάρτης στο Έβρο μετέφερε στο δελτίο ειδήσεων του CNN Greece η δημοσιογράφος Ευδοκία Μύτιλη που βρίσκεται στις Καστανιές.

Μετανάστες και πρόσφυγες πέταξαν κινητά, έκοψαν τον φράχτη και προσπάθησαν να μπουν στα ελληνικά σύνορα.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε η Ευδοκία Μύτιλη, οι Τούρκοι φώναζαν από τα μεγάφωνα συνθήματα στον κόσμο να επιτεθεί στους Έλληνες στρατιωτικούς και στις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο και συγκεκριμένα στο κλιμάκιο 1.

Από την πλευρά τους οι Έλληνες στρατιωτικοί και αστυνομικοί τους απέτρεψαν να μπουν στην χώρα και ακολούθησε πετροπόλεμος, ενώ έγινε και εκτεταμένη ανταλλαγή χημικών και από τις δύο πλευρές. Από τα επεισόδια έσπασαν και οχήματα του ελληνικού στρατού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πρόσφυγες και μετανάστες κατάφεραν και άνοιξαν έξι τρύπες στο φράχτη ώστε να περάσουν στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στους κατοίκους της περιοχής, αναφέρουν πως η κατάσταση δεν είναι καινούρια για αυτούς, ωστόσο δεν υπήρχε τέτοιος όγκος ανθρώπων που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Επίσης, φοβούνται τη στάση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος είπε ότι θα ανοίξει τα σύνορα.

Μάλιστα, οι πολίτες στέλνουν το μήνυμα: «Δεν φοβόμαστε, είμαστε εδώ να κρατήσουμε τις Θερμοπύλες της Ελλάδας και ολόκληρου του κόσμου».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ