Ελληνοτουρκικά

Ευθεία απειλή πολέμου Ερντογάν κατά Ελλάδας: ''Θα σας γεμίσω & με άλλους μετανάστες'' - ''Σφήνα'' Ρωσίας: ''Στηρίζεις τρομοκράτες''

Έστρεψε τα βέλη του κατά της Ε.Ε. και εμμέσως κατά της Ελλάδας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το κλείσιμο συνόρων της Ευρώπης απέναντι στους πρόσφυγες και η βύθιση λέμβων παραβιάζει την Παγκόσμια Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», σύμφωνα με την Daily Sabah.

Επέκρινε τις ελληνικές Αρχές για «απάνθρωπη μεταχείριση» των μεταναστών που φθάνουν στα ελληνικά σύνορα.

«Οι Έλληνες γείτονές μας, που προσπαθούν να εμποδίσουν τους μετανάστες όπως με το να τους πνίγουν ή ακόμα και να τους πυροβολούν, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποια μέρα ίσως χρειαστούν το ίδιο έλεος», δήλωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι καλεί όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, να σέβονται τους αιτούντες άσυλο που φθάνουν στις χώρες τους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ερντογάν προειδοποίησε επίσης τις ευρωπαϊκές χώρες για την αυξανόμενη απειλή του φασισμού, επισημαίνοντας ότι μια εισροή μεταναστών μπορεί να είναι «πραγματική καταστροφή», διότι προηγούμενα παραδείγματα έδειξαν ότι οι ευρωπαϊκές κοινωνίες τείνουν να επιτίθενται εναντίον τους κατά τη διάρκεια τέτοιων κρίσεων.

«Ελπίζουμε απλώς ότι οι πρόσφατες εξελίξεις θα οδηγήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να δει την αλήθεια και να δώσει την απαραίτητη υποστήριξη στη χώρα μας», πρόσθεσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Μάλιστα, προειδοποίησε, όπως μεταδίδει η Daily Sabah ότι οι προσφυγικές ροές δεν θα σταματήσουν μέχρι να υπάρξουν ελεύθερες εκλογές και νέο Σύνταγμα στη Συρία.

 Ρωσία εναντίον Τουρκίας: "Βοηθάτε τους τρομοκράτες"

Εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Αμύνης σε σημερινή του δήλωση κατηγόρησε την Τουρκία, πως όχι μόνο δεν τηρεί τα μεταξύ τους συμφωνηθέντα για την Συρία, δηλαδή την δημιουργία αποστρατικωποιημένης ζώνης,αλλά αντιθέτως βοηθάει τους 'τρομοκράτες'.

Ο εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Αμύνης υποστράτηγος Ιγκόρ Κανασένκοφ κατήγγειλε ότι οι τουρκικές οχυρές θέσεις στην Ιντλίμπ,έχουν ουσιαστικά ενωθεί με των 'τρομοκρατών' και πως οι επιθέσεις εναντίον του αεροδρομίου της βάσης Χμάιμιμ-το οποίο χρησιμοποιούν οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις- είναι πλέον καθημερινές.

Ο υποστράτηγος Κανασένκοφ υπενθύμισε την ανακούφιση της διεθνούς κοινότητας όταν είχαν υπογραφεί οι συμφωνίες του Σότσι το 2018 ανάμεσα στην Τουρκία και την Ρωσία,οι οποίες προέβλεπαν την δημιουργία της αποκαλούμενης ζώνης αποκλιμάκωσης. Υπενθύμισε επίσης τις δεσμεύσεις της Άγκυρας για απόσυρση των 'τρομοκρατών' σε βάθος 15-20 χιλιομέτρων και για απομάκρυνση των βαρέων πυροβόλων από την περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ρώσος αξιωματικός στην συνέχεια της δήλωσής του επέμεινε ότι 18 μήνες μετά την υπογραφή των συμφωνιών αυτών το μόνο αποτέλεσμα ήταν η ανάπτυξη της Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ,του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν και της Χόρας αντ Ντιν, οργανώσεων «που ο ΟΗΕ αναγνωρίζει ότι είναι τρομοκρατικές» και οι οποίες απωθούν τους μαχητές της αποκαλούμενης μετριοπαθούς αντιπολίτευσης προς τα τουρκο-συριακά σύνορα.
Τέλος ο Ρώσος αξιωματικός προσέθεσε ότι 'οι επιθέσεις και οι μαζικοί με πυροβόλα,uav και άλλα μέσα εναντίον ειρηνικών κοινοτήτων της ρωσικής αεροπορικής βάσης Χμάιμιμ έγιναν καθημερινό φαινόμενο'.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ