Ελληνοτουρκικά

Βίντεο-σοκ από τον Έβρο: Προειδοποιητικά πυρά Τούρκων παραστρατιωτικών προς την ελληνική πλευρά - Στέλνονται ενισχύσεις στο Αιγαίο

Η κατάσταση στον Έβρο παραμένει τεταμένη για έκτη συνεχόμενη ημέρα μετά τη διαρροή από την Τουρκία πληροφοριών ότι η χώρα ανοίγει τα σύνορα.

Σε συνεχή επαγρύπνηση βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις στα σύνορα στον Έβρο καθώς είναι διαρκής η προσπάθεια αποτροπής της εισόδου προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην τουρκική πλευρά. ​Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με ειδικά οχήματα και εξοπλισμό επιτηρούν τα σύνορα πρωί και βράδυ.

Δείτε βίντεο από τον Έβρο

 

 


Βίντεο-σοκ από την τουρκική πλευρά

Η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη, όπου η Άγκυρα έχει στείλει παραστρατιωτικές ομάδες στην τουρκική πλευρά του Έβρου, οι οποίοι συνοδεύουν τους ισλαμιστές, με σκοπό να περάσουν στην Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο:

https://twitter.com/BasedPoland/status/1235176917705166848

4 Λόχοι Πεζοναυτών στο Αιγαίο

Με τη διάθεση τεσσάρων Λοχων Πεζοναυτών αναμένεται να ενισχυθούν τα νησιά του Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Γιάννη Νάκου για το securitynews.gr, υπήρξε έντονη κινητοποίηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα των Ειδικών Δυνάμεων μέρος των οποίων είναι οι Δυνάμεις Πεζοναυτών. Έτσι υπό άκρα μυστικότητα η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών “Μοράβας” (Βόλος) αναμένεται να αποστείλει  προς τα νησιά Μυτιλήνη, Κω, Χίο και Σάμο δυνάμεις από τα τάγματα πεζοναυτών 505ΤΠΝ, 521ΤΠΝ 575ΤΠΝ.

Οι Πεζοναύτες αποτελούν σημαντικό τμήμα του Στρατού Ξηράς και η συνεργασία τους με το εταίρο καμάρι του Ελληνικού Στρατού τις Δυνάμεις Καταδρομών είναι εξαιρετική. Οι τελευταίες βρίσκονται ήδη σε Έβρο και Αιγαίο από τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Securitynews.gr ο αριθμός τους ξεπερνάει τους 2 Λόχους τουλάχιστον για τον Έβρο.

Η αποστολή των Πεζοναυτών προς τα νησιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα τα νησιά Μυτιλήνη, Κω, Χίο και Σάμο θα γίνει σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την χώρα μας.

Να σημειωθεί ότι το ηθικό και η διαχρονική και σε πολλά επίπεδα άρτια εκπαίδευση αποτελούν τον καλύτερο εξοπλισμό για τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού που σε δύσκολες ώρες για την Πατρίδα με αυταπάρνηση και ζήλο φυλάνε “Θερμοπύλες”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

μάχες για το Βολτσάνκ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Κόλαση επί της γης το Βολτσάνσκ-Ρώσος Ανταποκριτής: «Ουκρανοί και Ρώσοι πολεμάνε μέσα στα ίδια κτήρια-Χάος που θυμίζει Στάλινγκραντ»

Δεν υπάρχει ξεκάθαρα γραμμή επαφής στις ρωσο-ουκρανικές μάχες για την πόλη Βολτσάνκ του Χαρκόβου και ως αποτέλεσμα ο...