πρόσφυγες
Ελληνοτουρκικά

H Μόσχα προειδοποιεί την Αθήνα: H Τουρκία σπρώχνει 130.000 μετανάστες, μειοψηφία οι Σύριοι

Προειδοποίηση στην Αθήνα στέλνει η Μόσχα, τονίζοντας πως οι Τούρκοι προωθούν χιλιάδες πρόσφυγες στα σύνορα, εκ των οποίων οι περισσότεροι δεν κατάγονται από τη Συρία.

Οι τουρκικές αρχές επιχειρούν να εξωθήσουν 130.000 πρόσφυγες από τη Συρία προς την Ελλάδα, ενώ η πλειονότητα των προσφύγων αυτών δεν είναι Σύροι υπήκοοι, δήλωσε σήμερα ο διοικητής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, Όλεγκ Ζουράβλεφ.

Τα δύο τρίτα αυτών των προσφύγων, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι υπήκοοι του Αφγανιστάν, του Ιράκ και αφρικανικών κρατών και όχι Σύροι. «Αυτή τη στιγμή, οι τουρκικές αρχές εξωθούν περίπου 130.000 πρόσφυγες, που βρίσκονταν σε προσωρινά προσφυγικά κέντρα, προς τα ελληνικά σύνορα. Τα δύο τρίτα αυτών δεν είναι Σύροι υπήκοοι. Είναι Αφγανοί, Ιρακινοί, Αφρικανοί υπήκοοι. Η Τουρκία σπρώχνει αυτούς τους ανθρώπους προς την Ελλάδα», δήλωσε ο Ζουράβλεφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ρωσική προειδοποίηση επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είχε παρουσιάσει πρόσφατα το Πενταπόσταγμα. Συγκεκριμένα είχαμε αναφέρει πως "ο υβριδικός πόλεμος με "όπλο" το μεταναστευτικό συνεχίζεται, και εκτιμάται πως η Τουρκία θα το χρησιμοποιήσει στο έπακρο το επόμενο διάστημα για τη μέγιστη άσκηση πιέσεων στην Ελλάδα και την επίτευξη των στόχων της σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και ανθρωπίνων ζωών.   

Σκοπός του υβριδικού πολέμου η μείωση της εθνικής ισχύος του αντιπάλου, με βασικούς στόχους τον πληθυσμό και τα πρόσωπα που διαμορφώνουν στρατηγική και λαμβάνουν αποφάσεις και επί μέρους επιδιώξεις, ως εξής:

  • δημιουργία πανικού, πρόκληση φόβου και ανασφάλειας και κάμψη του ηθικού του λαού,
  • εσωτερική κοινωνική κατάρρευση και αποδιοργάνωση του κράτους,
  • υπονόμευση της βούλησης και αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό κάνει η Τουρκία, η οποία συνεχίζει να στέλνει ισλαμιστές στον Έβρο. Η ΜΙΤ έχει αναλάβει πλέον τα ηνία της επιχείρησης, ενώ την ίδια στιγμή, ισλαμιστές τουρκμένοι έχουν ήδη περάσει τα σύνορα σύμφωνα με μαρτυρίες!".

Νωρίτερα, η Ρωσία απέρριψε σήμερα τις δηλώσεις που γίνονται εκ μέρους της Τουρκίας και άλλων δυτικών χωρών για μεταναστευτικές ροές και ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ. Η Μόσχα χαρακτηρίζει τις πληροφορίες αυτές «αβάσιμες», όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία ισχυρίζεται, ότι σχεδόν 200.000 πρόσφυγες βρίσκονται κοντά στην συρο-τουρκική μεθόριο, εξαιτίας των μαχών στο Ιντλίμπ και ότι λιγότεροι από 35.000 άνθρωποι που προέρχονται από τις ζώνες, όπου διεξάγονται εχθροπραξίες στην Συρία, έχουν περάσει τα σύνορα με προορισμό την Τουρκία εντός του 2020.

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε το Ελσίνκι με τον Φιλανδό ομόλογο του, ότι «η Ρωσία δεν θα σταματήσει να μάχεται κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας για να επιλυθεί η μεταναστευτική κρίση την οποία αντιμετωπίζει η Ευρώπη».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...