Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Φόβοι για προβοκάτσια στη φρεγάτα «Σαλαμίς» που θα βρίσκεται στο Ακσάζ

“Επικίνδυνη αποστολή” θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παρουσία της ελληνικής φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ στην Τουρκία αυτές τις ημέρες, που το κλίμα στη γειτονική μας χώρα είναι ιδιαίτερα τεταμένο.

Η φρεγάτα μας, η οποία αναλαμβάνει τη διοίκηση της δύναμης Sea Guardian του ΝΑΤΟ, και θα επιχειρεί στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με πληροφορίες του ArmyNow.Net, αποπλέει τις επόμενες ώρες για το Ακσάζ της Τουρκίας, από όπου και θα ξεκινήσει την επιχείρηση.

Εκεί θα συγκεντρωθούν τα πλοία από την Ελλάδα, την Τουρκία και την Ιταλία και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς την χώρα μας.

Η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ θα παραμείνει στο τουρκικό λιμάνι μέχρι και την Κυριακή, οπότε θα αναχωρήσει μαζί με τα άλλα πλοία για την επιχείρηση.
Ή κατάσταση στην Τουρκία είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, ειδικά λόγω της εθνικιστικής στροφής του Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα έφθασε στο σημείο να προσκυνάει τον τάφο του ιδρυτή των γκρίζων λύκων προκειμένου να πάρει λίγες ψήφους.

Για τον λόγο αυτό εκφράζονται φόβοι για το ενδεχόμενο τουρκικής προβοκάτσιας στο ελληνικό πλοίο τις ημέρες που θα παραμείνει στο Ακσάζ.
Η επιχείρηση Sea Guardian

Τα ΝΑΤΟϊκά πλοία θα εκτελέσουν σενάρια ασκήσεων στα νότια της Κρήτης.

Η ανάληψη των καθηκόντων διοίκησης από την φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ συγκεκριμένη αλλαγή καθηκόντων κρύβει αρκετό παρασκήνιο, καθώς η Αθήνα επιθυμούσε να αποφευχθεί η ανάληψη διοίκησης από την Τουρκία, σε μια περίοδο κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις στα νότια της Κρήτης, έγραφε τον Μάρτιο η εφημερίδα “Καθημερινή”.

Η Επιχείρηση “SEA GUΑRDIAN” αποτελεί την μετεξέλιξη της Επιχείρησης του ΝΑΤΟ “ACTIVE ENDEAVOUR”. Με την εν λόγω συμμετοχή το ΠΝ συμβάλει στην προσπάθεια για την επίτευξη θαλάσσιας ασφάλειας στην περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος Ανατολικής Μεσογείου.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ανάλογη επιχείρηση στην ανατολική Μεσόγειο, είχε ανακοινωθεί με τη συμμετοχή της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟ.

 

πηγή: http://www.armynow.net

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ