Εθνικά θέματα

Καθηγητής Φίλης: Την πλήρη αποκοπή της Ρωσίας από την Ευρώπη θέλουν οι ΗΠΑ

Την πλήρη αποκοπή της Ρωσίας από την Ευρώπη θέλουν οι ΗΠΑ. Ένα νέο ψυχρό πόλεμο ουσιαστικά δηλώνει ο καθηγητής γεωπολιτικής Γιώργος Φίλης στον Ανδρέα Μαζαράκη και στην εκπομπή "Ο Εξαρχείων".

 

Ο καθηγητής κάνει αρχικά μια αναφορά στο εκκλησιαστικό πρόβλημα στα σπλάχνα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και σημειώνει χαρακτηριστικά:

 

"Εμείς σαν Έλληνες έχουμε υποχρέωση να σταθούμε δίπλα στο Οικουμενικό πατριαρχείο, αλλά η επιλογή αναγνώρισης Ουκρανικής Εκκλησίας ήταν ατυχής και μας έφερε απέναντι στην Ρωσία στο εκκλησιαστικό ζήτημα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Παράλληλα εξηγεί ότι για του Δυτικούς η Ελλάδα σημαίνει την Κλασική Ελλάδα αλλά για τους Ανατολικούς είναι συνυφασμένη με το Βυζάντιο και την Ορθοδοξία.

 

Περνώντας στις γεωπολιτικές εξελίξεις, ο καθηγητής αναφέρει ότι την δημιουργία ενός εχθρού για την Ευρώπη, στο πρόσωπο της Ρωσίας θέλουν οι Αμερικανοί. Να πάμε σε έναν νέο ψυχρό πόλεμο όπου η Ρωσία θα επιβιώσει μεν οικονομικά λόγω των συμφωνιών με Ινδία και Κίνα αλλά δεν θα μπορεί ουσιαστικά να παρέμβει γεωπολιτικά μιας και δεν θα υπάρχει μια λειτουργική σχέση με την Ευρώπη

 

Σαφώς στόχος των Αμερικανών είναι και οι σχέσεις Γερμανίας - Ρωσίας που τα τελευταία χρόνια με την κατασκευή και του Nord Stream 2 έχουν αναπτυχθεί αρκετά.

Παράλληλα ο καθηγητής τονίζει ότι το ερωτηματικό στην σκακιέρα των εξελίξεων είναι η στάση του Ρώσου προέδρου Πούτιν. Θα μπει σε έναν ψυχρό πόλεμο που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να κερδίσει και τι πιθανότητες υπάρχουν η Ρωσία να κινηθεί επιθετικά και να ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...