Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας πριν από την συνάντηση Πούτιν-Μητσοτάκη (Βίντεο)

Με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που περιλαμβάνει σειρά επιμέρους Συμφωνιών στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, των μεταφορών, της επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας, της διαπεριφερειακής συνεργασίας, του πολιτισμού και της φορολογικής διοίκησης ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία ολοκληρώθηκε η 13η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή (ΜΔΕ) που συνεδρίασε στη Μόσχα και στην οποία επικεφαλής από ελληνικής πλευράς ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας από τους δύο Συμπροέδρους, τον κ. Βαρβιτσιώτη από ελληνικής πλευράς και τον Υπουργό Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βιτάλι Σαβέλιεφ αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν από την επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Ρωσία στις 8 Δεκεμβρίου.

«Είναι μία επιτυχής συμφωνία που ανοίγει το δρόμο για μια νέα βαθύτερη συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα – Ρωσία και βάζει τις βάσεις για μια αποδοτική και επιτυχημένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης σε δηλώσεις του αμέσως μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας.

https://twitter.com/MVarvitsiotis/status/1465675821553795074?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweethttps://twitter.com/MVarvitsiotis/status/1465677148874809350?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweethttps://twitter.com/MVarvitsiotis/status/1465683437138984966?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

 

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση:

«Σήμερα εδώ στη Μόσχα, μαζί με τον Υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο, τη Γενική Γραμματέα Τουρισμού Βίκυ Λοΐζου και τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργο Πιτσιλή υπογράψαμε από ελληνικής πλευράς μία σειρά από σημαντικές Συμφωνίες και το Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τη Ρωσία.

Ως Συμπρόεδρος της 13ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής για την Βιομηχανική, Επιστημονική και Τεχνολογική Συνεργασία, μαζί με τον Συμπρόεδρο από Ρωσικής πλευράς Υπουργό Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βιτάλι Σαβέλιεφ με την Υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ανοίξαμε μία νέα σελίδα στις ελληνο - ρωσικές σχέσεις.

Είναι μία επιτυχής συμφωνία που ανοίγει το δρόμο για μια νέα βαθύτερη συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα – Ρωσία, που βάζει τις βάσεις για μια αποδοτική και επιτυχημένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις 8 Δεκεμβρίου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Εκσυγχρονίζονται οι ΕΔ! Μοίρες μη επανδρωμένων αεροσκαφών UCAV Talos 2 και Γρύπας το αντίδοτο στη “Γαλάζια Πατρίδα” και τη “Μεγάλη Ρούμελη”

Οφείλουμε να περάσουμε στο στάδιο της ισοδύναμης κρούσης κατά των μικρασιατικών παραλίων με γενικευμένο τρόπο κατά των...