Τεχνολογία

Αυτοματοποίηση! Τα ρομπότ κοστίζουν λιγότερο από τους ανθρώπους για τις εταιρείες

Η αυτοματοποίηση επεκτάθηκε ραγδαία σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών για να αντιμετωπίσει την αύξηση των μισθών και την έλλειψη εργατικού δυναμικού. Η ρομποτική βοηθά τις επιχειρήσεις να εξορθολογίσουν τις κατά τα άλλα αναποτελεσματικές εργασίες και να μειώσουν το κόστος εργασίας εν μέσω ενός πληθωριστικού περιβάλλοντος. 

Οι παραγγελίες για ρομποτικά μηχανήματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα για τις εταιρείες αυτοκινητοβιομηχανίας, γεωργίας, κατασκευών, ηλεκτρονικών ειδών, επεξεργασίας τροφίμων και αποθήκευσης. Τα οφέλη της απασχόλησης ενός ρομπότ έναντι ενός ανθρώπου γίνονται πλέον αντιληπτά για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. 

Ο Jose Figueroa, ο οποίος διευθύνει την Polar Manufacturing, μια μικρή εταιρεία που παράγει μεντεσέδες, κλειδαριές και βραχίονες στο νότιο Σικάγο, δήλωσε στο Wired ότι απασχολεί ένα ρομπότ στη γραμμή παραγωγής που κοστίζει μόνο 8 δολάρια την ώρα έναντι του κατώτατου μισθού των 15 δολαρίων την ώρα για τους ανθρώπους. Είπε ότι το ρομπότ επέτρεψε στους εργαζόμενους να επικεντρωθούν σε άλλες εργασίες, ενώ παράλληλα αύξησε την παραγωγή.

"Οι μικρότερες εταιρείες υποφέρουν μερικές φορές επειδή δεν μπορούν να δαπανήσουν το κεφάλαιο για να επενδύσουν σε νέα τεχνολογία", δήλωσε ο Figueroa. 

"Παλεύουμε απλώς να τα βγάλουμε πέρα με την αύξηση του κατώτατου μισθού", πρόσθεσε. 

Η Polar πληρώνει 8 δολάρια την ώρα για τη χρήση του ρομπότ, καθιστώντας το πολύ προσιτό για τις μικρές επιχειρήσεις. Ο διευθυντής αναμένει 25 από αυτά τα ρομπότ γραμμής παραγωγής μέσα σε πέντε χρόνια. Όσον αφορά τους 70 εργαζόμενους, αναμένει να τους διατηρήσει, αλλά δήλωσε ότι τα ρομπότ έχουν καταστήσει έτσι ώστε να μην χρειάζονται νέες προσλήψεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τελευταία δύο χρόνια, η πανδημία δημιούργησε έλλειψη εργατικού δυναμικού και ένα σωρό πληθωριστικές πιέσεις, από τους μισθούς μέχρι τις μεταφορές και το κόστος ενέργειας, συμπιέζοντας τα περιθώρια κέρδους και αναγκάζοντας τις εταιρείες να γίνουν πιο αποτελεσματικές ή και να μετακυλήσουν το επιπλέον κόστος στους καταναλωτές.

Μια άλλη μικρή επιχείρηση, που ονομάζεται Georgia Nut, μια εταιρεία ζαχαροπλαστικής στο Skokie του Ιλινόις, παλεύει με την έλλειψη εργατικού δυναμικού και απασχολεί ρομπότ για 8 δολάρια την ώρα. 

"Οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του αριθμού των εργατών ή της ανάγκης για εργατικό δυναμικό είναι προφανώς ένα πλεονέκτημα αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή", δήλωσε ο Steve Chmura, επικεφαλής λειτουργίας της Georgia Nut. 

Εταιρείες όπως η Formic δίνουν τη δυνατότητα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα και να αυξήσουν την παραγωγική ικανότητα, επιτρέποντάς τους να πληρώνουν ανά ώρα για τα ρομπότ. Η ενοικίαση ρομπότ είναι ένα παιχνίδι που αλλάζει τα δεδομένα για τις μικρότερες εταιρείες σε σχέση με την άμεση αγορά ενός ρομπότ. 

Η ρομποτική ως υπηρεσία οδηγεί ένα νέο κύμα προσιτής αυτοματοποίησης. Αυτό θα επιταχύνει μόνο το κύμα αυτοματοποίησης που θα εκτοπίσει εκατομμύρια εργαζόμενους μέχρι το τέλος της δεκαετίας. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ