Τεχνολογία

Το ανθρωποειδές ρομπότ Ameca ξεκίνησε να κάνει «αστειάκια»

Το ανθρωποειδές ρομπότ Ameca, που αναπτύχθηκε στην Engineered Arts, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ήταν στην ημερήσια διάταξη με ένα αστείο που έκανε σε έναν νεαρό άνδρα που πήγε να το δει. Το Ameca είχε παρουσιαστεί προηγουμένως στην έκθεση CES που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας.

Το "πιο εξελιγμένο" ανθρωποειδές ρομπότ στον κόσμο, που κατασκευάστηκε από τη βρετανική εταιρεία Engineered Arts, εθεάθη να στέκεται μπροστά στο πλήθος στη CES στο Λας Βέγκας. Το ρομπότ, που ονομάζεται Ameca και είναι γνωστό για τις πολύ ρεαλιστικές εκφράσεις του προσώπου του, έγινε η ατζέντα με τις αντιδράσεις του. Ένας άνδρας ρώτησε την Ameca αν έχει αγόρι. Η απάντηση της Ameca προκάλεσε έκπληξη. Το ανθρωποειδές ρομπότ απάντησε σε αυτή την ερώτηση: "Δυστυχώς, δεν είμαι στην αγορά" "τα ρομπότ δεν έχουν σχέσεις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η αντίδραση της Ameca που έκανε τους πάντες να γελάσουν με την απάντησή της. Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που σκέφτονται διαφορετικά μπροστά στην αντίδραση του ρομπότ. Κάποιοι λένε ότι το ανθρωποειδές ρομπότ είναι πολύ ρεαλιστικό και το φοβούνται. Άλλοι λένε ότι εντυπωσιάστηκαν από τις αντιδράσεις και τις εκφράσεις του προσώπου της Ameca.

Η βρετανική Engineered Arts παρουσίασε το πιο ρεαλιστικό ανθρωποειδές ρομπότ στον κόσμο. Οι χειρονομίες και οι εκφράσεις του προσώπου του ρομπότ που ονομάζεται "Ameca" είναι αρκετά ρεαλιστικές. Οι εικόνες του ρομπότ με το όνομα Ameca έγιναν η ατζέντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μέσα σε μία ώρα. Το ρομπότ θα εκτεθεί για πρώτη φορά σε έκθεση τεχνολογίας που θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ το 2022.

Αύξηση της κινητικότητας του ανθρώπινου ρομποτ  "AKINCI-4"

Το "ανθρωποειδές" ρομπότ Akıncı-4, το οποίο σχεδιάστηκε στο εργοστάσιο "AkınRobotics" που ίδρυσε η εταιρεία λογισμικού Akınsoft στο Ικόνιο, μπορεί να κάνει βήματα και διαθέτει ανώτερα χαρακτηριστικά, λειτουργεί άψογα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών. Σχεδιασμένο ως ανθρωποειδές ρομπότ, το Akıncı-4 διαθέτει 41 σημεία άρθρωσης για εύκολη κίνηση. .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ