Περιβάλλον

Ποια είναι η αγαπημένη ανθρώπινη τροφή κάθε γάτας

Είναι από τα ζώα αυτά που μπορούν να τρώνε μέχρι να σκάσουν. Οι περισσότερες δεν είναι καθόλου επιλεκτικές και μπορούν να φάνε στην κυριολεξία τα πάντα.

Όσοι είστε γατογονείς, σίγουρα σας έχει τύχει έστω και μια φορά να πηδήξει πάνω στον πάγκο της κουζίνας το αιλουροειδές κατοικίδιο και να διεκδικήσει ένα κομμάτι από αυτό το λαχταριστό πράγμα που μαγειρεύετε. Και πολλές φορές από τα νεύρα της που την απομακρύνατε από τον θησαυρό που ονομάζεται φαγητό, σας έριξε και μια γρατζουνιά. Έτσι για να μάθετε να μην απομακρύνετε τη βασίλισσα από τον θρόνο της – ο πάγκος/θρόνος της κουζίνας είναι από τα αγαπημένα σημεία στο σπίτι που της αρέσει να κάθεται.

Ίσως να μην είναι τόσο διεκδικητική σε όλα τα φαγητά που μπορεί να τρώτε ή να μαγειρεύετε.

Υπάρχουν μάλλον κάποια που είναι τα αγαπημένα της.

Κάποια από αυτά μπορεί να είναι το κοτόπουλο, το ψάρι, αυγά, τυρί και πολλά άλλα, ανάλογα φυσικά με τις προτιμήσεις της γατούλας σας.

Ποιο είναι όμως το αγαπημένο φαγητό σε όλον αυτόν τον κόσμο;

Αυτό που θα σας «πούλαγε» για να φάει; Καλά, εντάξει. Όχι και να σας πουλήσει. Αλλά εύκολα θα σας έριχνε μια γρατζουνιά.

Αυτή η ανθρώπινη τροφή είναι το κρέας. Ναι καλά διαβάσατε. Το κρέας!

Σίγουρα το ψάρι είναι ένα από τα αγαπημένα της φαγητά αλλά σαν το κρέας δεν είναι. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει όταν ανοίγετε ένα πακέτο μπέικον να τρέχει από την άλλη άκρη του σπιτιού για να φάει ένα κομματάκι. Και όταν ανοίγετε μια κονσέρβα τόνου μπορεί να κάνει σαν τρελή, αλλά για το κρέας κάνει ακόμα περισσότερο σαν τρελή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Οι γάτες είναι κατ’ εξοχή σαρκοφάγα ζώα, που σημαίνει ότι το κρέας είναι αναγκαίο για τη διατροφή, την υγεία και την επιβίωσή τους. Σαν γνήσιοι θηρευτές εδώ και χιλιάδες χρόνια έχουν συνηθίσει να παλεύουν για το φαγητό τους. Και αυτό το φαγητό υπήρχε ανέκαθεν στη φύση. Είτε ήταν κάποιο πουλάκι σε χαμηλά κλαδιά είτε κάποιο τρωκτικό, θα το κυνηγούσαν για να το φάνε. Άρα το κρέας βρίσκεται από πάντα στη διατροφή τους.

Επιτρέπεται να τρώει η γάτα σας κρέας;

Φυσικά και δεν είναι κακό να προσφέρετε στο κατοικίδιό σας κρέας. Πολλοί γατογονείς προτιμούν να δίνουν το μικρό τους γατόνι μόνο ξηρά ή υγρή τροφή και μπορεί να έχουν τα δίκια τους, γιατί η αλήθεια είναι ότι αν μια γάτα συνηθίσει στην ανθρώπινη τροφή και είναι και λίγο επιλεκτική, ίσως υπάρξει πρόβλημα και δεν τρώει από την τροφή της αφού θα καλομάθει.

Όμως αν δεν είστε σε αυτήν την κατηγορία γατογονιού, τότε άνετα μπορείτε να προσφέρετε στο γούνινο φιλαράκι σας, λίγο κρεατάκι την επόμενη φορά.

Πρέπει όμως να προσέξετε μερικούς βασικούς κανόνες.

● Το κρέας να είναι καλά μαγειρεμένο
● Να μην έχει καρυκεύματα όπως αλάτι και πιπέρι
● Να έχετε αφαιρέσει όλα τα κόκαλα για να αποφύγετε τον κίνδυνο του πνιγμού
● Αν πρόκειται για αλλαντικά, προσέξτε να μην έχουν και αυτά καρυκεύματα και προτιμήστε τα χαμηλών λιπαρών

Τελευταίες σκέψεις

Σίγουρα κάθε γατούλα είναι ξεχωριστή και έχει τις δικές της μοναδικές προτιμήσεις. Αλλά το πιο πιθανό είναι να λατρεύει το κρέας, ό,τι είδος και να είναι, όπως και να είναι μαγειρεμένο. Είτε κοτόπουλο, είτε μοσχάρι, είτε χοιρινό. Βραστό, ψητό, σε μορφή αλλαντικού.

Εννοείται πως δεν πρέπει να το παρακάνετε με τις ανθρώπινες τροφές που προσφέρετε στη γάτα σας και πριν αποφασίσετε να της δώσετε κάτι να το ψάξετε καλά, καθώς υπάρχουν πολλές τροφές που μπορεί να είναι τοξικές για εκείνη.

Η δικιά σας γάτα λοιπόν, για ποιο φαγητό τρελαίνεται;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ