ζέβρες
Περιβάλλον

Γρίφος με σύμπλεγμα ζέβρων για το ποια κοιτάζει το φακό

Ο Σαρός Λόντι, φωτογράφος άγριας ζωής από το Ναγκπούρ της Ινδίας, ταξίδεψε στην Κένυα πέρυσι. Εκεί, ο Λόντι επισκέφθηκε τον εθνικό δρυμό Maasai Mara, το οποίο αποτελεί μία από τις πιο διάσημες και σημαντικές περιοχές διατήρησης της άγριας ζωής σε όλη την Αφρική. Μάλιστα, αναγνωρίζεται παγκοσμίως για τους πληθυσμούς λιονταριών, αφρικανικών λεοπαρδάλεων και ελεφάντων, οπότε ο Λόντι είχε πολλά για να φωτογραφήσει.
 

Αλλά μία φωτογραφία που τράβηξε από δύο ζέβρες, έχει γίνει viral. Η εικόνα πυροδότησε μια έντονη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την δημοσίευσή της από την δασοφύλακα Πάρβιν Κασβάν, στον λογαριασμό της στο Twitter, ζητώντας από τον κόσμο να μαντέψει ποια ζέβρα κοιτάζει κατευθείαν μπροστά. Κι ενώ η πρόκληση μπορεί να ακούγεται απλή, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά.

Τρελάθηκαν οι χρήστες του Twitter

Όλα ξεκίνησαν με ένα απλό ερώτημα: «Ποια από τις δύο ζέβρες κοιτάζει την κάμερα; Η δεξιά ή η αριστερή;». Αλλά οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πραγματικά δεν μπορούν να συμφωνήσουν.

Άλλοι λένε η δεξιά, ενώ άλλη ισχυρίζονται πως σίγουρα είναι η αριστερή. «Η απάντησή μου είναι η αριστερή ζέβρα. Ο λόγος; Η κατεύθυνση του εσωτερικού μέρους των αυτιών και στις δύο ζέβρες. Εάν η αριστερή ζέβρα κοιτούσε αριστερά η ευθεία, το εσωτερικό μέρος των αυτιών δεν θα ήταν ορατό» αναφέρει κάποιος χρήστης με έναν άλλον να προσθέτει. «Από το χρώμα της χαίτης τους, θα έλεγα, η αριστερή».

Άλλος πάλι, ισχυρίζεται πως είναι 3 ζέβρες, μία δεξιά, μία αριστερά και μία στο κέντρο. Το πρόσωπο της κεντρικής είναι αυτό που κοιτάζει μπροστά» και κάποιοι άλλοι λένε ότι είναι προϊόν photoshop.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ