Καιρός
Ενημερώθηκε στις:

Καιρός: Ηλιοφάνεια, μπόρες και ανεβασμένη θερμοκρασία

Ηλιοφάνεια θα υπάρχει στις περισσότερες περιοχές της χώρας από το πρωί της Πέμπτης ενώ στα ηπειρωτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια οι πιθανότητες νεφώσεων θα είναι αυξημένες.

Το μεσημέρι και προς το απόγευμα η αστάθεια του καιρού θα γίνει πιο έντονη και θα γενικευθεί στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Πιθανότητα για μπόρες και καταιγίδες σε Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, βόρεια-βορειοδυτική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα.

Στις περιοχές στις οποίες θα εκδηλωθούν καταιγίδες υπάρχει η πιθανότητα και για τοπικές χαλαζοπτώσεις. Από τις βραδινές ώρες και μετά τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν εξασθενημένοι, από διάφορες διευθύνσεις, στα 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα είναι ανεβασμένη, φτάνοντας τους 27 με 28 και τοπικά ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η ημέρα θα ξεκινήσει με λίγα σύννεφα και αρκετή ηλιοφάνεια. Τις μεσημβρινές ώρες θα συννεφιάσει και στα ορεινά-ημιορεινά υπάρχει η πιθανότητα για παροδικές βροχές. Οι άνεμοι στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσει συννεφιά από τις πρωινές ώρες. Κατά τη διάρκεια του μεσημεριού και προς το απόγευμα, στις περισσότερες περιοχές, θα υπάρξουν αρκετές μπόρες και καταιγίδες, τοπικά πιο δυνατές με πιθανότητα για χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ