Επιστήμη

Ρωσία: Η πρώτη κλωνοποιημένη αγελάδα γέννησε ένα υγιέστατο μοσχάρι

Η πρώτη κλωνοποιημένη αγελάδα της Ρωσίας γέννησε ένα υγιές μοσχάρι, ανακοίνωσε την Παρασκευή η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Γεωργίας και Τροφίμων της περιοχής της Μόσχας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το μοσχάρι βάρους 40 κιλών γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2022.

"Η τεχνολογία επεξεργασίας γονιδιώματος μπορεί να αναπτυχθεί μόνο όταν τα κλωνοποιημένα ζώα είναι ικανά να γεννήσουν βιώσιμους απογόνους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η γέννηση του πρώτου μοσχαριού από μια κλωνοποιημένη αγελάδα αποτελεί μεγάλο επίτευγμα για τους επιστήμονες της περιοχής της Μόσχας. Τα ζώα αισθάνονται καλά και βρίσκονται υπό την επίβλεψη κτηνιάτρων όλο το εικοσιτετράωρο", ανέφερε η υπηρεσία Τύπου που επικαλείται τον Georgy Filimonov, αναπληρωτή πρωθυπουργό της περιοχής της Μόσχας, αρμόδιο για το υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρώτη κλωνοποιημένη αγελάδα της Ρωσίας γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2020 στο Ομοσπονδιακό Ερευνητικό Κέντρο Ζωικής Παραγωγής με τη χρήση πυρήνων σωματικών κυττάρων ως δοτών.

"Η μεταφορά πυρήνων σωματικών κυττάρων (SCNT) με τη χρήση γενετικά τροποποιημένων σωματικών κυττάρων θεωρείται σήμερα ως βασική τεχνολογική πλατφόρμα για την επεξεργασία του γονιδιώματος των βοοειδών και άλλων ζώντων ζώων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί διεξάγουν έρευνα για τη βελτίωση των κρίσιμων σταδίων της τεχνολογικής αλυσίδας", δήλωσε το υπουργείο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ