Επιστήμη

NASA: Μετά από 40 χρόνια παρουσίασε τις νέες στολές αστροναυτών-Εικόνες

Τις νέες στολές των αστροναυτών, παρουσίασε η NASA, μετά από 40 ολόκληρα χρόνια!

Η NASA παρουσίασε (Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019) δύο νέα κοστούμια ειδικά προσαρμοσμένα για τους μελλοντικούς αστροναύτες, που σηματοδοτούν την επιτάχυνση της προσπάθειας της διαστημικής υπηρεσίας, με στόχο να επιστρέψει στο φεγγάρι μέχρι το 2024.

Δύο μηχανικοί της NASA «προβάρισαν» τα νέα κοστούμια, μπροστά σε πλήθος φοιτητών και δημοσιογράφων.

«Αυτό είναι το πρώτο κοστούμι που έχουμε σχεδιάσει εδώ και περίπου 40 χρόνια», δήλωσε ο Chris Hansen, διευθυντής στο γραφείο σχεδιασμού των κοστουμιών της NASA.

 

Εδώ η μηχανικός Ντάστιν Γκόμερτ της NASA, με την ειδική στολή προστασίας για τους επόμενους αστροναύτες.

Κάτι σαν...πασαρέλα!

«Αυτό που είδατε σήμερα ήταν ένα πρωτότυπο μοντέλο», είπε. «Θέλουμε συστήματα που επιτρέπουν στους αστροναύτες μας να εργάζονται ως επιστήμονες στην επιφάνεια του φεγγαριού».

Η αμερικανική διοίκηση υπό τον Τράμπ κάλεσε τη NASA να στείλει και πάλι ανθρώπους στο φεγγάρι μέχρι το 2024, επιταχύνοντας την προσπάθεια να αποικίσει το φεγγάρι ως επόμενο βήμα για ενδεχόμενες αποστολές στον Άρη.

Ένα κοστούμι από πορτοκαλί ύφασμα είναι αυτό που θα φορεθεί από τους αστροναύτες, όταν θα βρίσκονται μέσα στο διαστημόπλοιο. Οι αστροναύτες θα φορούν μια περισσότερο ογκώδη λευκή στολή - αυτή κατά κύριο λόγο όσο θα πατάνε στη σεληνιακή επιφάνεια.

Τα νέα κοστούμια καθιστούν πολύ πιο εύκολο το περπάτημα, την κάμψη και την ολίσθηση, όταν περπατάει κάποιος στην επιφάνεια της σεληνιακής ζώνης, είπε ο Amy Ross, μηχανικός της NASA.

[gallery columns="1" size="full" ids="6849296,6849295,6849294,6849293,6849292,6849291,6849290"]

Κριστίν Ντέιβις. Μηχανικός - και πλέον σχεδιάστρια εξελιγμένων στολών της NASA, εδώ στην επίσημη παρουσίαση της "Κολεξιόν 2024» , στην Ουάσιγκτον.

«Βασικά, η δουλειά μου είναι να πάρω ένα κλειστό δοχείο, να το διαμορφώσω σαν άνθρωπο, ώστε να τον κρατήσω ζωντανό σε ένα σκληρό περιβάλλον και να του δώσω την ελευθερία κινήσεων για να κάνει τη δουλειά του», είπε.

Τα νέα κοστούμια είναι μια πολύ αναγκαία αναβάθμιση της «κολεξιόν» αστροναυτών της NASA.

[gallery columns="1" size="full" ids="6849289"]

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ