Πνευματικά ωφέλιμα

Εορτολόγιο 23 Σεπτεμβρίου: Μνήμη των Αγίων αυταδέλφων Μαρτύρων Πέτρου και Αντωνίου

Εκτός από τη σύλληψη του Σωτήρα και Λυτρωτή μας Ιησού Χριστού, κατά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, η Εκκλησία μας εορτάζει τη σύλληψη ακόμη δύο προσώπων, της Θεοτόκου Μαρίας από την αγία Άννα και του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου από την Αγία Ελισάβετ, τον οποίο ο Χριστός χαρακτήρισε ως το μέγιστο άνδρα που γεννήθηκε ποτέ από γυναίκα.

Οι δύο αδελφοί μάρτυρες Πέτρος και Αντώνιος κατάγονταν από τις Συρακούσες. Μετά την κατάληψη της πόλεως, συνελήφθηκαν και οι δύο και ανατράφηκαν σε περιβάλλον άλλης θρησκείας. Τούτο βέβαια δεν τους εμπόδισε να μείνουν σταθεροί στη χριστιανική πίστη και διδασκαλία. Όταν ήρθε η στιγμή και φανερώθηκε ότι ήσαν Χριστιανοί, δε δίστασαν να ομολογήσουν την πίστη τους στον Αναστημένο Ιησού Χριστό.

Τότε ο ηγεμόνας με θηριώδη μανία διέταξε φρικτά βασανιστήρια εναντίον τους, τα οποία όμως υπέμειναν με ανδρεία και καρτερία αντάξια της μίμησης του Ιησού Χριστού.

Στο τέλος, ως γενναίοι στρατιώτες του Χριστού, παρέδωσαν το πνεύμα τους στον Κύριο και έλαβαν τα αμάραντα στεφάνια της Βασιλείας των ουρανών.

Η αλληλεγγύη, η ομοψυχία, η αλληλοϋποστήριξη και το κοινό μαρτύριο, για την ορθόδοξη πίστη, των δύο αδελφών, Πέτρου και Αντωνίου, δηλώνουν την ενότητα και αρμονία των μελών της οικογένειας, του πατέρα, της μητέρας και των παιδιών, στοιχεία τα οποία πρέπει να διέπουν και σήμερα την οικογένεια ως ευλογία του Τριαδικού Θεού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! Καντίροφ: Επελαύνουμε...