Πατριαρχεία

Συμπροσευχή Βαρθολομαίου με Καθολικούς με πρόσχημα την Ουκρανία (Βίντεο)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε συνέχεια του ταξιδιού του στην Πολωνία εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε Ουκρανούς πρόσφυγες στη Βαρσοβία συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Διάσκεψης των Πολωνών Ρ/Καθολικών Επισκόπων.

"Αν το κεφάλι μου ήταν πηγή νερού, και αν τα μάτια μου ήταν πηγή δακρύων, θα έκλαιγα όλη μέρα και νύχτα για τη σφαγή του λαού μου", είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, παραθέτοντας απόσπασμα από τον προφήτη Ιερεμία.

Ο Πατριάρχης συνεχάρη και ευχαρίστησε την Πολωνία για τη γενναιοδωρία και τη φιλοξενία της και είπε: "ολόκληρος ο κόσμος σας οφείλει βαθιά ευγνωμοσύνη".

Ο κ. Βαρθολομαίος συνοδευόταν από τον Αρχιεπίσκοπο Stanisław Gądecki, Πρόεδρο της Διάσκεψης των Πολωνών Επισκόπων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στο Πανεπιστήμιο του Καρδινάλιου Stefan Wyszyński της Βαρσοβίας, το οποίο φιλοξενεί περίπου 90 πρόσφυγες που μοιράστηκαν τις ιστορίες τους.

 

Προσευχές για την ειρήνη

 

Ο Πολωνός Επίσκοπος παρακάλεσε όλους τους επικεφαλής των Εκκλησιών και των θρησκευτικών κοινοτήτων, καθώς και όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης να είναι ενωμένοι στην προσευχή για τον τερματισμό αυτού του πολέμου και κάθε άλλου πολέμου.

Υπενθύμισε ότι "ο Πάπας Φραγκίσκος, και μαζί του ολόκληρη η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, αναλαμβάνει πολλές πνευματικές πρωτοβουλίες, παρακαλώντας για την ειρήνη στην Ουκρανία και σε ολόκληρο τον κόσμο", συμπεριλαμβανομένης της Πράξης Αγιασμού της περασμένης Παρασκευής.

Μετά την ανάγνωση μιας περικοπής από το Ευαγγέλιο του Αγίου Ιωάννη, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση προσευχήθηκαν για τους θρησκευτικούς ηγέτες, "ώστε να γίνουν ζωντανά παραδείγματα ειρηνοποιών", για τους πιστούς άλλων θρησκειών, για τους κυβερνήτες και ειδικότερα "για τους κυβερνήτες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ώστε να καθοδηγούνται από τις αρχές που απορρέουν από τη χριστιανική πίστη των εθνών τους, για την ταχεία παύση του πολέμου, για την επούλωση των πνευματικών και σωματικών πληγών όλων εκείνων που υποφέρουν ως αποτέλεσμα αυτού του σκληρού πολέμου".

Η προσευχή για την ειρήνη ολοκληρώθηκε με την απαγγελία του "Πάτερ ημών" στα αγγλικά και στα ουκρανικά και με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Gądecki και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου Α΄.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρωσία 0

Αιφνιδίασε και πάλι την δύση ο Πούτιν - Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-500 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ καταστρέφει πλέον υπερηχητικούς στόχους από ΗΠΑ

Η δοκιμή έγινε προχθές στην Ρωσική επικράτεια - Η κίνηση αφορά ξεκάθαρα μέτρα κατά του σεναρίου μιας αμερικανο-ρωσικής...