Πατριαρχεία

Ο ρωσικός στρατός βοηθά χριστιανικό νοσοκομείο στη Συρία

Ρωσικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, με τη βοήθεια των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, παρέδωσαν 20 τόνους ανθρωπιστικού φορτίου στο Πατριαρχικό Νοσοκομείο Al-Hosn στην επαρχία Homs της Συρίας, συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού για ακτινογραφίες και υπερηχογραφικές εξετάσεις, καθώς και αναπνευστήρα, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Κέντρου Συμφιλίωσης, Βλαντιμίρ Μορόζοφ.

Ευρισκόμενο σε μια ορεινή κοιλάδα κοντά στο χωριό Ain al-Jus, το νοσοκομείο Al-Hosn της επισκοπής Ακάρ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αντιόχειας πολιορκήθηκε από μαχητές το 2012-2013, αλλά οι αποκλεισμένοι γιατροί συνέχισαν να παρέχουν φροντίδα στους ασθενείς. Μετά την απελευθέρωση της επαρχίας, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στηρίζει τη χριστιανική κοινότητα για την αποκατάσταση της ειρηνικής ζωής, για την οποία συγκέντρωση χρημάτων οργανώνεται σε εκκλησίες.

“Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μια ανθρωπιστική δράση για την παράδοση ιατρικού εξοπλισμού στο νοσοκομείο Al-Hosn της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αντιόχειας. Αυτό το νοσοκομείο βρίσκεται στην αρχαία συριακή επαρχία Χομς, όπου βρίσκονται οι περισσότερες από τις χριστιανικές κοινότητες. Σε αυτή η ανθρωπιστική δράση παραδόθηκε ιατρικός εξοπλισμός, ο οποίος περιλαμβάνει εξοπλισμό για τη διεξαγωγή εξετάσεων ακτίνων Χ., επίσης εξοπλισμό για τεχνητό αέρα πνευμόνων και υπερήχους. Αυτό είναι απαραίτητο στην τρέχουσα κατάσταση, ειδικά σε σχέση με το COVID-19, την ανάγκη του πληθυσμού και τους υγειονομικούς εργαζόμενους”, δήλωσε ο Morozov.

Εξήγησε ότι κατά την επιλογή οικισμών που λαμβάνουν ανθρωπιστική βοήθεια, δίνεται προτεραιότητα σε εκείνους στους οποίους υπάρχει η πιο κρίσιμη ανάγκη.

Προηγουμένως, το νοσοκομείο, που χτίστηκε στα μέσα του περασμένου αιώνα, δεν είχε τέτοιο εξοπλισμό, πρόσθεσε.

Ο γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αντιόχειας, Επίσκοπος Εφραίμ , διευκρίνισε ότι σε αυτήν την ορεινή κοιλάδα κοντά στο Χομς υπάρχουν περισσότερα από 50 χωριά και μικρές πόλεις, η συντριπτική πλειοψηφία του οποίου ο πληθυσμός είναι Χριστιανοί.

Ο Επίσκοπος ευχαρίστησε επίσης τη Ρωσία για την υποστήριξη των συριακών χριστιανικών κοινοτήτων. "Ο Πατριάρχης Ιωάννης έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο. Και αυτή η μακροχρόνια φιλία οδήγησε σε μια απόφαση να βοηθήσει την περιοχή. Πρόκειται για νέο, σύγχρονο εξοπλισμό που θα ανεβάσει το επίπεδο ολόκληρου του νοσοκομείου. Θα παρέχεται πλέον πιο εξειδικευμένη βοήθεια εδώ ", είπε ο επίσκοπος της Αντιοχειανής Εκκλησίας.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ