Πατριαρχεία

Ιλαρίων: Είμαι έτοιμος να δοκιμάσω το νέο εμβόλιο για τον κορονοϊό

Ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων ( DECR ) του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Volokolamsk Ιλαρίων ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να γίνει ένας από τους συμμετέχοντες στις δοκιμές του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Russia 24, ο παρουσιαστής ρώτησε τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα αν θα συμφωνούσε να γίνει ένας από τους πρωτοπόρους που θα δοκίμαζαν το νέο εμβόλιο.

"Θα συμφωνούσα. Και νομίζω ότι όσο πιο γρήγορα περάσουν αυτές οι εξετάσεις, τόσο καλύτερα, επειδή ο κίνδυνος μόλυνσης είναι ακόμα πολύ υψηλός, και κάθε μέρα εδώ είναι σημαντική. Βλέπουμε από τους αριθμούς ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά. Επομένως, όσο πιο γρήγορα αυτό το εμβόλιο θα ελεγχθεί και θα καταχωρηθεί, όσο πιο γρήγορα γίνει δημόσιο, τόσο το καλύτερο”, είπε ο επίσκοπος.

Σημείωσε ότι οι εγχώριοι επιστήμονες κάνουν τώρα «ηρωικές προσπάθειες για να βρουν τα μέσα για να αποτρέψουν αυτήν την τρομερή ασθένεια το συντομότερο δυνατό».

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων σημείωσε ότι η ιολογία στη Ρωσία βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και δεν θα εκπλαγεί καθόλου εάν η Ρωσία γίνει η πρώτη χώρα όπου αυτό το εμβόλιο όχι μόνο εφευρεθεί, αλλά επίσης και διατεθεί στη γενική κυκλοφορία.

"Η εμπειρία δείχνει ότι ο εμβολιασμός γενικά είναι ένα πολύ σοβαρό μέσο πρόληψης διαφόρων ειδών ιών", πρόσθεσε ο ιεράρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας .

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισουστίν είπε ότι τέσσερα εμβόλια κατά του κορονοϊού στη Ρωσία έχουν αποδείξει την ασφάλειά τους. Όπως είπε ο Mishustin, όλα τα ρωσικά ερευνητικά ιδρύματα αναπτύσσουν το εμβόλιο. Αυτό γίνεται επίσης από το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών, το Υπουργείο Υγείας, το FMBA και το Rospotrebnadzor.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ