Πατριαρχεία

ΚΟΥΙΖ: Ποιος δεν έχει μιλήσει ακόμη για την Αγιά Σοφιά;

Μίλησαν για την απόφαση Ερντογάν οι Ρώσοι, μίλησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μίλησε η Εκκλησία της Κρήτης δηλαδή όλοι οι "δορυφόροι" του Φαναρίου, μίλησαν ακόμη Μητροπολίτες, πολιτικοί, φορείς, ο Σύνδεσμος Κληρικών, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, μέχρι ο Πάπας Φραγκίσκος τοποθετήθηκε σήμερα ποιος έμεινε να μην έχει ακόμη πάρει θέση;;;

Δεν υπάρχει δικαιολογία στο γεγονός πως κατοικοεδρεύει μέσα στην Τουρκία και πως... πιέζεται από το ερντογανικό σουλτανάτο!

Είναι αδιανόητο να μην έχει τοποθετηθεί 2 μέρες μετά ο Οικουμενικός Πατριάρχης!

Σήμερα Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020, εορτή του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Πύλης Αδριανουπόλεως (Εδιρνέκαπη), τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου . Όλοι περίμεναν μια τοποθέτηση.

Αλλά φευ...

Ο Πατριάρχης τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Ηρακλέους Jinjolava, υποψηφίου διδάκτορος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μονάχου, αλλά για την Αγιά Σοφία άκρα του τάφου σιωπή...

“Σκοπός του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι να διακονεί όλους τους Χριστιανούς στην χώρα ταύτη ανεξαρτήτως εθνικότητος ή εθνικης ταυτοτητας” είπε πευθυνόμενος στον Γεωργιανό Ηρακλή.

Έκανε λόγο για κάποιους που δεν ανήκουν στην εκκλησία αλλά σέβονται τα μνημεία και τις παραδόσεις.

Έκανε λόγο για διάσωση της Ορθοδόξου χριστιανικής ταυτότητος.

Έκανε λόγο για την Σύνοδο του Κολυμπαρίου.

'Εκανε λόγο για μια “εικονική ιερωσύνη” η οποία θέλει περισσότερο “να φαίνεται παρά να είναι, να επιδεικνύεται, να διεκδικεί παρά να προσφέρει” σχολιάζοντας μάλιστα πως “αυτή η ιερωσύνη δεν πείθει κανέναν”, αλλά για την Αγιά Σοφιά δεν περίσσεψε μια κουβέντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ