Πατριαρχεία

Ούτε οι Βούλγαροι πάνε Ιορδανία για τη Σύναξη των Ορθοδόξων

Η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξέδωσε σήμερα δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Βουλγαρικού Πατριαρχείου, ανακοινώνοντας ότι ούτε ο Πατριάρχης Νεόφυτος ούτε οποιοιδήποτε άλλοι ιεράρχες θα παρευρεθούν στην επερχόμενη αδελφική συγκέντρωση στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Σε αντίθεση με τις άλλες τοπικές εκκλησίες που είχαν ήδη αρνηθεί να συμμετάσχουν, η Βουλγαρική Σύνοδος δεν αναφέρει τον λόγο για την απόφασή της.

Η δήλωση αναφέρει:

"Σε σχέση με τις επιστολές που ελήφθησαν από τον Μακαριότατο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ , με τις οποίες έστειλε πρόσκληση για συμμετοχή στην αδελφική συγκέντρωση των Προκαθημένων των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών και των αντιπροσωπειών τους στο Αμμάν της Ιορδανίας, η Ιερά Σύνοδος της BOC- Η BP ενημερώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στην προαναφερθείσα συνάντηση και, κατά συνέπεια, δεν θα στείλει τους αντιπροσώπους της στο Αμάν, την πρωτεύουσα της Ιορδανίας. Η Ιερά Σύνοδος εκφράζει την προσωπική αδελφική αγάπη του για τον Μακαριότατο Πατριάρχη Θεόφιλο Γ και το βαθύ του σεβασμό για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, τον χιλιάδες χρόνιο φύλακα του ζωοδότου Τάφου του Κυρίου".

Με αυτήν την άρνηση η πλάστιγγα γέρνει προς την πλευρά των αρνητών..

Κι αυτό γιατί 6 Εκκλησίες έχουν ανακοινωθεί δημοσίως ότι θα παρευρίσκονται είτε μέσω του προκαθημένου τους ή άλλων αντιπροσωπειών Ιεραρχών: τα Ιεροσόλυμα, η Μόσχα, η Σερβία, η Ρουμανία, η Πολωνία και η Τσεχοσλοβακική Εκκλησία, ενώ 7 έχουν δηλώσει δημοσίως ότι δεν θα παρευρίσκονται: Κωνσταντινούπολη, Αλεξάνδρεια, Κύπρος, Ελλάδα, Αλβανία, Γεωργία και Βουλγαρία.

Η Εκκλησία της Αντιοχείας δεν έχει κάνει καμία δημόσια ανακοίνωση για το θέμα και η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αμερική, της οποίας η αυτοκεφαλία δεν αναγνωρίζεται παγκοσμίως, δεν προσκλήθηκε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...