Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Κυδωνίας: Η Αγία Παρασκευή επέλεξε την αιωνιότητα από την πρόσκαιρη ζωη

Στην Ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στο Πλατάνι Σούδας και διακονεί ο Πρωτ. Κυριακός Κοντάκος, χοροστάτησε την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός όπου κήρυξε και το Θείο Λόγο αναφερόμενος στην ζωή της Αγιομάρτυρος Παρασκευής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στις Καλύβες Αποκορώνου όπου διακονεί ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Γ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Μιχαήλ Βλαβογιλάκης,  τονίζοντας στο κήρυγμα του μεταξύ άλλων ότι η Μεγαλομάρτυς, η Παρθενομάρτυς, και Αθληφόρος Αγία Παρασκευή επέλεξε το δρόμο του αγώνος, τον δρόμο ο οποίος την οδήγησε  στο να μαρτυρεί το όνομα του Θεού με τη ζωή της. Η Αγία Παρασκευή επέλεξε την αιωνιότητα από την πρόσκαιρη ζωή…

Στην Ακολουθία του Εσπερινού και στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος Κληρικοί της Μητροπόλεως μας, ενώ οι  ψάλτες απέδωσαν με υπέροχες φωνές  τους ψαλμούς και τα τροπάρια.

Το παρών έδωσε στις εορταστικές πανηγύρεις έδωσε επίσης πλήθος κόσμου τηρουμένων των μέτρων για την πανδημία, αναμεσα του και του Δημάρχου Αποκορώνου κ. Χαράλαμπου Κουκιανάκη.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ