Εκκλησία
Ενημερώθηκε στις:

Η αγαπολογία Βαρθολομαίου-Φραγκίσκου και η εφιαλτική προφητεία για επικράτηση του Καθολικισμού

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναλύσει το οικουμενιστικό κρεσέντο του Πάπα προς το Φανάρι και τις ευχές για πλήρη ενότητα.

Ο Φραγκίσκος έχει δείξει πολλάκις πως ελπίζει για πλήρη επανένωση μεταξύ της Ρ/Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Και η γλώσσα του υποδηλώνει ότι υποψιάζεται ότι θα πραγματοποιηθεί όχι πολύ αργότερα. Οι τοποθετήσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη υποδηλώνουν επίσης πως και η δική του σκέψη δεν απέχει πολύ.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο θεσμών “υπερθερμαίνονται” εδώ και πολλά χρόνια. Πέρυσι, μιλώντας στη μοναστική κοινότητα στο Άγιο Όρος, ο Βαρθολομαίος φέρεται να έχει πει ότι είναι «αναπόφευκτο» για τους Ρ/Καθολικούς και τους Ορθόδοξους Χριστιανούς να ενωθούν.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Vatican News, ο Βαρθολομαίος χαρακτήρισε τον Φραγκίσο ξανά ως «αδερφό του». Όταν ρωτήθηκε για την πιο πρόσφατη εγκύκλιο του Πάπας, “Fratelli Tutti”, ο Βαρθολομαίος είπε ότι «συμφωνούν απολύτως» με το περιεχόμενό του.

Εν τω μεταξύ, η Ρ/Καθολική Εκκλησία στην Ισπανία έδωσε στους Ορθόδοξους Χριστιανούς στη Γρανάδα άδεια να τελούν Λειτουργίες στην Εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου.

Σύμφωνα με ολοένα και περισσότερους αναλυτές, ο Βαρθολομαίος βλέπει σίγουρα όλο το χάος που έχει κατακλύσει τον κόσμο σήμερα και μπορεί να επιθυμεί σύμμαχο στον Φραγκίσκο. Και το παγκόσμιο χάος σίγουρα απειλεί την Ορθόδοξη Εκκλησία. Η Ανατολική Ευρώπη και η Μέση Ανατολή είναι η καρδιά της Ανατολικής Ορθοδοξίας. Η Εκκλησία επέζησε του κομμουνισμού της Ανατολικής Ευρώπης και προσπάθησε να κρατήσει το κεφάλι της ψηλά παρά την αστάθεια στον αραβικό κόσμο. Αλλά ακόμη και μετά την πτώση του κομμουνισμού, η εκκλησία αντιμετωπίζει μπαράζ νέων προκλήσεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κρίση στην Ουκρανία. Με τις ενέργειές του ο Βαρθολομαίος προσβάλλει τη μεγαλύτερη και πιο ισχυρή χώρα Ορθόδοξης πλειοψηφίας. Πολλοί θεωρούν τις ενέργειές του ως απειλή της Ορθόδοξης Εκκλησίας με σχίσμα. Εν τω μεταξύ, στα του οίκου του, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκαλεί προβλήματα. Μετατρέπει πρώην Ορθόδοξες εκκλησίες στην Τουρκία από μουσεία σε τζαμιά, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης Αγίας Σοφίας.

Αυτό που διαπιστώνουν έμπειροι αναλυτές είναι πως την στιγμή που ο Βαρθολομαίος βλέπει την Ανατολική Ορθοδοξία να διαλύεται μπροστά στα μάτια του μπορεί να αισθανθεί την ανάγκη για “νέα ζωή”. Κάποιοι ένιωθαν το ίδιο για τον Καθολικισμό όχι πολύ καιρό μακριά. Τότε ήρθε ο Πάπας Φραγκίσκος. Πιστεύει, λοιπόν, τώρα ο Βαρθολομαίος ότι ο Φραγκίσκος θα μπορούσε να απονεύσει αυτή τη νέα ζωή στις εκκλησίες της Ανατολής που αργοπεθαίνουν;

Αναλυτές μιλώντας για την θέση του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ορθοδοξία με έδρα στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρουν πως είναι “τεχνικά” ηγέτης της Ανατολικής Ορθόδοξης. Ωστόσο, ο επίσημος τίτλος του είναι «πρώτος μεταξύ των ίσων» και κατέχει λίγη πραγματική εξουσία για το μεγαλύτερο μέρος της Ορθοδοξίας. Συγκρίνουν δε τον ρόλο του με τον ρόλο της Βασίλισσας Ελισάβετ στη Βρετανική Κοινοπολιτεία: ένας κοινός κυβερνήτης για ξεχωριστούς θεσμούς. Ωστόσο, οι αποφάσεις του έχουν πολύ βάρος. Το γεγονός ότι άλλες Ορθόδοξες εκκλησίες ήταν πρόθυμες να υποστηρίξουν την αναγνώρισή του για την ουκρανική εκκλησία δείχνει ακριβώς αυτήν την βαρύτητα.

Τον Νοέμβριο του 1963, ο αρχισυντάκτης του Plain Truth Herbert W. Armstrong έγραψε: “Ο τελικός - αν και βραχύβιος - θρίαμβος του Καθολικισμού καταγράφεται σε κυριολεκτικά δεκάδες Βιβλικές προφητείες. Αυτήν τη στιγμή - είτε θέλουμε να το πιστέψουμε είτε όχι - το σκηνικό προετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη επανάσταση στη θρησκεία που έχει δει ο κόσμος”

Ο κ. Άρμστρονγκ βασίστηκε στην πρόβλεψή του σε αποσπάσματα όπως το Ησαΐας 47. Το εδάφιο 1 μιλά για μια «παρθένα κόρη» που κάθεται σε έναν «θρόνο». Η Βίβλος χρησιμοποιεί συχνά μια γυναίκα ως σύμβολο για την εκκλησία (Εφεσίους 5: 22-25 · 2 Κορινθίους 11: 1). Ο Ησαΐας στο 47: 5 περιγράφει αυτή την «παρθένα κόρη» ως «κυρία βασιλείων». Στο στίχο 8 σημειώνει ότι αυτή η γυναίκα δεν θα «γνωρίζει την απώλεια παιδιών». Ο κ. Άρμστρονγκ αναγνώρισε αυτή τη γυναίκα ως την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Ποιες, λοιπόν, θα ήταν οι «κόρες» της, εκτός από τις εκκλησίες που εγκατέλειψαν την εξουσία της εδώ και πολύ καιρό και έχουν μεγαλώσει όπως η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία και οι διάφορες προτεσταντικές ομολογίες;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...