Αρχείο

Πολεμικές ιαχές από την Άγκυρα: "Θα πάμε στα Ελληνικά νησιά, θα υψώσουμε την τουρκική σημαία και την ελληνική θα τους τη στείλουμε πίσω με κούριερ"!

Στήνει σιγά σιγά θερμό επεισόδιο η Αγκυρα ανεβάζοντας την πολεμική ρητορική. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Τουρκία "τα έχουν βρει" και ο ένας αβαντάρει τις κινήσεις του άλλου. Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Τανζού Οζτζάν είπε συγκεκριμένα μέσα στη τουρκική Βουλή:

«Θα πάω στα νησιά και θα υψώσω την τουρκική σημαία. Μετά θα διπλώσω την ελληνική σημαία και θα τη στείλω με κούριερ στην ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην τουρκική Βουλή.

Οπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο βουλευτής της αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ότι τα νησιά αποτελούν κομμάτι της Τουρκικής Δημοκρατίας και ότι θα πάει εντός των επόμενων ημερών με κάποιους άλλους που σκέφτονται όπως κι εκείνος μαζί με βάρκα και θα κατεβάσει την ελληνική σημαία για να υψώσει την τουρκική.

Ο Οζτζάν ζήτησε επίσης να επιδοθεί ΝΟΤΑΜ στην Ελλάδα για το θέμα αυτό και η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να πράξει ό,τι είναι απαραίτητο.

«Εδώ υπάρχουν 18 νησιά και 2 βραχονησίδες. Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός ξέρουν όλη την ώρα να πετάνε εθνικιστικές εκφράσεις, αλλά για να διώξουν την ελληνική σημαία από χωρικά μας ύδατα, που αποτελούν κομμάτι της Τουρκικής Δημοκρατίας με βάση τις διεθνείς συνθήκες και το δίκαιο, κλείνουν τα μάτια. Να δώσουν ΝΟΤΑΜ στην Ελλάδα, λέγοντας "βγάλε τη σημαία σου, αδελφέ, εδώ είναι δικό μου έδαφος", δεν το κάνουν», είπε επίσης ο προκλητικός Τούρκος βουλευτής.

Υπενθυμίζεται ότι και ο αρχηγός του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είχε μιλήσει για «τα 18 νησιά που είναι τουρκικά». Συγκεκριμένα, πριν από μερικές ημέρες είχε επαναφέρει σε ομιλία του το θέμα των βραχονησίδων, υποστηρίζοντας ότι τα μικρά νησιά του Αιγαίου κατέχονται από την Ελλάδα. «Θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;» είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους βουλευτές του κόμματός του, θέτοντας το ερώτημα στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Είναι αυτά τα νησιά δικά μας; Είναι, λένε (σ.σ.: η τουρκική κυβέρνηση). Θα πρέπει να σηκωθεί η σημαία μας εκεί; Ναι, απαντούν. Αλλά υπάρχει ακόμα εκεί η ελληνική σημαία, γιατί δεν παρεμβαίνετε;», αναρωτήθηκε ο Κιλιτσντάρογλου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...