Αρχείο

Επίσκεψη του Α.Τσίπρα στην Θάσο λόγω της μεγάλης φωτιάς που κατέστρεψε το νησί

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε  επίσκεψη "αστραπή" στην Θάσο, η οποία έχει κηρυχτεί σε  κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της μεγάλης φωτιάς,  η οποία άφησε στο διάβα της καταστροφή ,  πόνο και δάκρυ, αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων AP .

Σήμερα  τρίτη ημέρα, βλέπουμε καμένα σπίτια και  μικρά αγροκτήματα.

tsiprasthasos_241036859

Ο κ. Τσίπρας έφτασε με στρατιωτικό ελικόπτερο Sinuk νωρίς τη Δευτέρα στο νησί της Θάσου, όπου περίπου 250 πυροσβέστες και  στρατιώτες  συνεχίζουν  να μάχονται με την πυρκαγιά που σαρώνει  ορεινές περιοχές με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις της .

Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ υπάρχει κίνδυνος  για παραθαλάσσια θέρετρα και ξενοδοχεία. Τουλάχιστον οκτώ σπίτια καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Στο ελικοδρόμιο, τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία του έργου κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε ενδιαφέρον για την υγεία των πέντε πυροσβεστών που τραυματίστηκαν και ο δήμαρχος του είπε πως οι τέσσερις έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους και ένας μόνο εξακολουθεί να νοσηλεύεται με κάταγμα στο πόδι.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι τού προξένησε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά καθώς  και η γρήγορη εξάπλωσή της.

https://youtu.be/SC340oHx_PA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ