robot
Τεχνολογία

Απίστευτο: Η Κίνα κατασκεύασε ρομπότ που τρέχει ταχύτερα από τον Μπολτ και πηδά ψηλότερα από τον... Ντουμπλάντις (βίντεο)

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η Κίνα δημιούργησε ένα ρομπότ που τρέχει γρηγορότερα από τον Γιουσέιν Μπολτ και πηδά ψηλότερα από οποιονδήποτε σύγχρονο αθλητή.

Η κινεζική εταιρεία Unitree παρουσίασε ένα πρωτότυπο ανθρωποειδές ρομπότ με την ονομασία «Σούπερμαν». Μπορεί να πηδήξει σε ύψος 2 μέτρων και να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 45 χλμ./ώρα — ταχύτερα από τη μέγιστη ταχύτητα που έχει καταγραφεί ποτέ από άνθρωπο.

Οι μηχανικοί χρειάστηκαν μόλις τρεις μήνες για να κατασκευάσουν το πρωτότυπο.

Το ρομπότ βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες, ενώ η Unitree αναφέρει ότι υπάρχει ακόμη σημαντικό περιθώριο για περαιτέρω βελτίωση.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ