Υγεία

Συγκλονιστική ανακάλυψη: Επιστήμονες εντόπισαν νέο στέλεχος του ιού HIV που προκάλεσε την πανδημία AIDS - Βίντεο

Ένα νέο στέλεχος του ιού HIV, ανακάλυψαν οι επιστήμονες, το οποίο είναι πιθανότατα υπαίτιο για το ξέσπασμα της πανδημίας του AIDS.

Για πρώτη φορά τα τελευταία 19 χρόνια, επιστήμονες ανακάλυψαν ένα καινούριο στέλεχος του HIV, του ιού που είναι υπεύθυνος για το ξέσπασμα της πανδημίας του AIDS.

Το νέο στέλεχος του ιού ανήκει στην Ομάδα Μ του HIV-1, την ίδια οικογένεια υποκατηγοριών του ιού που ευθύνονται για την πανδημία HIV, σύμφωνα με τα εργαστήρια Abbott Laboratories, που διεξήγαν την έρευνα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, στις ΗΠΑ.

Τα ευρήματα τους δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη στο ιατρικό περιοδικό Journal of Acquired Immune Deficiency Syndromes.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για το 1ο στέλεχος της Ομάδας Μ που ανακαλύφθηκε, μετά από τις κατευθύνσεις για την κατηγοριοποίηση υποκατηγοριών που δημοσιεύτηκαν το 2000.

Οι σημερινές θεραπείες για τον HIV είναι αποτελεσματικές και γι’ αυτό το στέλεχος του ιού και για τα υπόλοιπα, ανέφερε ο Δρ Άντονι Φαούτσι, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών των ΗΠΑ.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγο για πανικό ή ακόμη και για την ελάχιστη ανησυχία», ανέφερε ο Φαούτσι, σύμφωνα με το CNN.

«Αυτή η ανακάλυψη μας υπενθυμίζει ότι προκειμένου να τελειώσουμε με την πανδημία του HIV, πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε πιο γρήγοροι από τον ιό, που μεταλλάσσεται διαρκώς και να χρησιμοποιούμε τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία για να παρακολουθούμε την εξέλιξή του», τόνισε η Δρ Κάρολ ΜακΆρθουρ, που συμμετείχε στην έρευνα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι περί τα 36,7 εκατ. άνθρωποι στον πλανήτη ζουν με τον HIV, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ενώ σύμφωνα με τον UNAIDS, περίπου 1,8 εκατ. άνθρωποι κόλλησαν τον ιό, μόνο το 2016.

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/Iv5LbLY_gYs

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...