Αρχείο

Ξέφυγε η κατάσταση σε Θεσσαλονίκη-Αθήνα - Άγρια επεισόδια και κλεφτοπόλεμος στους δρόμους - Καίγονται αυτοκίνητα (upd)

Ξέφυγε η κατάσταση μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη, με επεισόδια να ξεσπούν στους δρόμους της πόλης.

Το απόγευμα της Κυριακής (17/11) ξεκίνησε η πορεία στη Θεσσαλονίκη για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου, ωστόσο δημιουργήθηκε ένταση μετά το τέλος της.

Συγκεκριμένα ομάδες νεαρών που κινούνταν σε δρόμους της πόλης εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και υπήρξαν επεισόδια με άνδρες των ΜΑΤ.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 υπήρξαν και αυτοκίνητα που καιγόντουσαν, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Κλεφτοπόλεμος στα Εξάρχεια

Επεισόδια και κλεφτοπόλεμος ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και τα ΜΑΤ στα στενά των Εξαρχείων ακολούθησαν τη μεγάλη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου κατά την οποία η αστυνομία κέρδισε το στοίχημα, αφού όλα εξελίχθηκαν ομαλά.
Στην περιοχή των Εξαρχείων η αστυνομία είχε προχωρήσει σε «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις, προχωρώντας μάλιστα και σε συλλήψεις όταν στην ταράτσα πολυκατοικίας στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη εντόπισαν υλικά παρασκευής μολότοφ και άλλα πολεμοφόδια.

Ωστόσο περίπου από τις οκτώ το βράδυ βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια και κλεφτοπόλεμος στην περιοχή των Εξαρχείων ανάμεσα στις πολύ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και κουκουλοφόρους. Η αστυνομία έχει κάνει 28 συλλήψεις και 13 προσαγωγές.

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδες κουκουλοφόρων επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στα Εξάρχεια. Αρχικά η ένταση ήταν στην Μπουμπουλίνας, ενώ κουκουλοφόροι επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη, ενώ έχουν ανάψει και φωτιές. Λίγο πριν από τις εννέα μία εικοσάχρονη, που είναι κάτοικος της περιοχής των Εξαρχείων, παρελήφθη από το ΕΚΑΒ έχοντας τραύμα στο κεφάλι. Όπως καταγγέλλει έχει χτυπηθεί από αστυνομικό με γκλομπ.

https://www.youtube.com/watch?v=PxLyYnVBY_4&feature=emb_title

https://www.youtube.com/watch?v=UFqUKqLzNgo&feature=emb_title

https://www.youtube.com/watch?v=l4BgL2p3kFU&feature=emb_title

https://www.youtube.com/watch?v=lhjLbnPC1pI&feature=emb_title

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...