Κόσμος

Εγκλήματα πολέμου από την Άγκυρα στη Β. Συρία: Βαριές συγκρούσεις SAA-ΤΕΔ - Οι Τούρκοι ζητούν λύτρα για τη σορό Σύριου στρατιωτικού

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου

Η εκεχειρία που συμφώνησαν ΗΠΑ, Ρωσία και Τουρκία στη Βόρεια Συρία, φαίνεται πως έγινε μόνο για τα μάτια του κόσμου, καθώς οι Τούρκοι εισβολείς και οι τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζουν, συνεχίζουν τις επιδρομές σε χωριά της Βόρειας Συρία, προχωρώντας σε εγκλήματα πολέμου.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι μονάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού ήρθαν σε σκληρές συγκρούσεις εναντίον των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων και των τζιχαντιστών μισθοφόρων τους από τις τρομοκρατικές οργανώσεις, στα περίχωρα του Αλ Μανάχ και γύρω από την Ταλ Ταμρ, βορειοδυτικά της Χασάκα, σύμφωνα με το SANA.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων «οι στρατιωτικές μονάδες έχουν εμπλακεί σε σκληρές συγκρούσεις με τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις και τους μισθοφόρους τους που προέρχονται από τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Οι συγκρούσεις στη συνέχεια κλιμακώθηκαν κατακόρυφα, με χρήση βαρέων όπλων και πυροβόλων προς τις οχυρωμένες θέσεις των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων και των τρομοκρατικών οργανώσεων που υποστηρίζουν και χρησιμοποιούν ως "ασπίδα".

Το συριακό δημοσίευμα σημειώνει ότι οι δυνάμεις του τουρκικού καθεστώτος και οι μισθοφόροι του κατέλαβαν χθες το χωριό Αρίσα στα περίχωρα της Ρας αλ Αίν, αφού έπληξαν το χωριό με όπλα βαρέου και μεσαίο βεληνεκούς, καθώς και όμους.

Εγκλήματα πολέμου και προσβολή των νεκρών από τους Τούρκους

Μια πηγή από την οικογένεια του Σύριου μαχητή Σαίντ Αμπντούλ Αχάντ, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια μαχών κατά του τουρκικού στρατού και των ένοπλων τζιχαντιστικών ομάδων, δήλωσε ότι οι τουρκικές ομάδες κρατούν το σώμα του Σύριου αγωνιστή και διαπραγματεύονται για χρηματικό ποσό της τάξεως των $10.000.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες που επικαλείται το συριακό North-Press, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Συριακού Στρατιωτικού Συμβουλίου και της οικογένειας του αποθανόντος στρατιώτη και των ένοπλων ομάδων που υποστηρίζονται από την Τουρκία στην περιοχή του Tal Tal Hasakah.

Ο Σύριος αγωνιστής Σαίντ Αμπντούλ Αχάντ, με το παρατσούκλι "Athro", έχασε τη ζωή του, ενώ τρεις στρατιώτες του συριακού στρατού αιχμαλωτίστηκαν από τις τουρκικές ένοπλες ομάδες κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων συγκρούσεων στην περιοχή Tal Tamr την περασμένη Τρίτη. Το Συριακό Στρατιωτικό Συμβούλιο εξέδωσε δήλωση, επιβεβαιώνοντας την απώλεια ενός μαχητή και την σύλληψη άλλων από τις ένοπλες ομάδες που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία, κατά τη διάρκεια μιας βίαιης επίθεσης από τις ομάδες αυτές στο χωριό Rihaniya, κοντά στην πόλη Tal Tal .

Στην ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο κάλεσε τη διεθνή κοινότητα, κυρίως τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσική Ομοσπονδία, να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία και να τηρήσουν τις συμφωνίες που υπεγράφησαν για τον τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κυβερνητικές συριακές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε ολόκληρη την περιοχή του al-Khabour από τις αρχές του τρέχοντος μήνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...