Κόσμος

Η Τουρκία βομβαρδίζει με βόμβες λευκού φωσφόρου νοσοκομεία – ΗΠΑ: "Το Ισραήλ έχει «δικαιώματα» στη Συρία, όχι το Ιράν" - Βίντεο

Ποια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Βόρεια Συρία; ...Η τουρκική πολεμική αεροπορία με μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποιεί  σήμερα από το πρωί,  απρόσκοπτες πτήσεις στην βόρεια Συρία βομβαρδίζοντας τα πάντα.

Τουρκικά αεροσκάφη  βομβάρδισαν σήμερα και το νοσοκομείο στην πόλη Serêkaniyê,ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για ρίψη βομβών λευκού φωσφόρου κατά αμάχων, την ίδια στιγμή που η διεθνή κοινότητα δεν πράττει απολύτως τίποτα.   

Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) ανακοίνωσε ότι «συλλέγει πληροφορίες» σχετικά με πιθανή χρήση χημικών όπλων» μετά από αναφορές ότι οι τουρκικές δυνάμεις βομβαρδίσουν αμάχους με λευκό φωσφόρο κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, έγραψε ο Guardian .

https://twitter.com/SweeneySteve/status/1185515220250304517

https://twitter.com/Ecologic_Rojava/status/1185295879202312192

https://twitter.com/dersimhaki62/status/1185232337946206208

Παρά την αμερικανική διαμεσολάβηση για 120 ώρες κατάπαυση του πυρός μεταξύ της Τουρκίας και των συριακών δημοκρατικών δυνάμεων της Συρίας, που ανακοινώθηκε από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς,  πηγές των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι μάχες συνεχίζονται, με ανησυχητικές εικόνες που δείχνουν «καμένα» παιδιά  κατά τις τουρκικές επιθέσεις στο βόρεια Συρία.

Μία από τις εικόνες δείχνει τον 13χρονο Mohammed Hamid Mohammed, ο οποίος τραυματίστηκε στο Tal Tamir σε αυτό που η Τουρκία ισχυρίζεται ότι είναι  «ασφαλής ζώνη».

Ενώ οι Τούρκοι συνεχίζουν να σκοτώνουν παιδάκια και αμάχους , την ίδια στιγμή φυγαδεύουν δολοφόνους του ISS φέρνοντας τους στην  χώρα τους,  για να τους χρησιμοποιήσουν στην συνέχεια στα σχέδια τους ενδεχομένως στο Αιγαίο και την υπόλοιπη Ελλάδα. Επίσης πληροφορίες φέρουν στις καταληφθείσες περιοχές στην Βόρεια Συρία να διενεργείται ήδη εθνοκάθαρση από τους τζιχαντιστές που ξαναγεννιούνται.

https://youtu.be/oHUzhlbzJ1I?t=5

https://twitter.com/kurdistannews24/status/1185499265973383168

Επίσης ανακοινώθηκε ότι σκοτώθηκαν οκτώ Τούρκοι στρατιώτες στην επαρχία  Van , κατά την διάρκεια ενέδρας κατά των τουρκικών δυνάμεων.

Οι Κούρδοι αντάρτες εντείνουν και συνεχίζουν τις ενέργειές τους εναντίον του τουρκικού στρατού.

Το Γραφείο Τύπου των δυνάμεων Άμυνας των Λαών (HPG) εξέδωσε ανακοίνωση που ανέφερε τις λεπτομέρειες των πρόσφατων ενεργειών των αντάρτικων εναντίον του τουρκικού στρατού στο έδαφος του Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με αυτή , Κούρδοι  αντάρτες έπληξαν τις τουρκικές στρατιωτικές μονάδες στην ύπαιθρο της συνοικίας Çaldıran στο  Βαν, στο πλαίσιο ενέδρας  που διεξάγεται στην περιοχή Serhat.

Το  HPG ανακοίνωσε ότι ένα τουρκικό στρατιωτικό όχημα που περιπολούσε  μεταξύ των περιοχών Kevırê Şamê και Sarıxsu χτυπήθηκε σε κοντινή απόσταση στις 22:00 τοπική ώρα. Ενώ το όχημα καταστράφηκε, οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν και δύο άλλοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Το Ισραήλ έχει λόγο και αυτό στην Συρία περιπλέκοντας την όλη κατάσταση,

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μ.Πομπέο  δήλωσε σε ισραηλινή εφημερίδα ότι «το Ισραήλ έχει δικαίωμα να ενεργεί αποστολές βομβαρδισμού στη Συρία, ενώ τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα διακόψουν την δράση του Ιράν.

«Παρά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, το Ισραήλ διατηρεί την επιχειρησιακή ελευθερία να αμυνθεί,  και η Αμερική παραμένει προσηλωμένη στη στενή παρακολούθηση των συνόρων Ιράκ-Συρίας για να αποτρέψει τη μεταφορά ιρανικών όπλων στη χώρα», δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην εφημερίδα The Jerusalem Post σε αποκλειστική συνέντευξη.

«Η κυβέρνηση μας  ήταν πολύ σαφής», είπε. «Το Ισραήλ έχει το θεμελιώδες δικαίωμα να ασκεί δραστηριότητες που διασφαλίζουν την ασφάλεια του λαού του. Έχει, όχι μόνο το δικαίωμα να πράξει κάτι τέτοιο, αλλά και την  υποχρέωση να το κάνει », κατέληξε ο ίδιος.

Σύμφωνα με άρθρο μας χθες αναφέραμε ότι κουρδική ένοπλη οργάνωση που έχει στενό σύνδεσμο με τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ στην Τουρκία, φέρεται να κτύπησε τουρκική περίπολο που κινούνταν ανυποψίαστη σε μεθοριακή πόλη στα σύνορα με το Ιράν.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η δράση των Κούρδων του Ιράν, τότε ίσως αλλάξουν πολλά ακόμα και στις σχέσεις Άγκυρας και Τεχεράνης, οι οποίες το τελευταίο διάστημα διάγουν μια πολύ άσχημη περίοδο λόγω της τουρκικής εισβολής στη Συρία.

Περίεργες και συνάμα σοβαρές καταστάσεις έχουμε στα σύνορα Τουρκίας και Ιράν μετά την επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΑΜ, το οποίο ανακοίνωσε τον θάνατο από πυροβολισμό ενός Τούρκου στρατιώτη και τον τραυματισμό ακόμα δύο στα σύνορα με το Ιράν, κατά τη διάρκεια περιπολίας.

Εφόσον λαμβάνουν χώρα όλα αυτά τα τρομερά γεγονότα,και   οι Κούρδοι μαχητές συνεχίζουν να κρατούν το όπλο στο χέρι και να πολεμούν το όνειρό τους , που είναι η δημιουργία κράτους, τότε υπάρχουν πολλές  ελπίδες για τον λαό τους, να δουν το όνειρο τους αληθινό σύντομα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...