Κόσμος

Πολεμικός συναγερμός: Τουρκικά F-16 κατέρριψαν UAV στα σύνορα με τη Συρία - 4 Μ/Κ Ταξιαρχίες έτοιμες να εισβάλλουν στα ανατολικά του Ευφράτη


Eπικίνδυνα ανεβαίνει το θερμόμετρο. Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας κατέρριψε το Σάββατο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, άγνωστης προέλευσης, το οποίο παραβίασε έξι φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο στα σύνορα με τη Συρία.

«Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που παραβίασε τον εναέριο χώρο μας έξι φορές (…) καταρρίφθηκε από δύο μαχητικά μας F-16, τα οποία απογειώθηκαν» από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, έγραψε το υπουργείο στο Twitter, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του drone που καταρρίφθηκε, διευκρινίζοντας πως η προέλευσή του δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Ραγδαίες εξελίξεις, πάντως, αναμένονται τις αμέσως επόμενες ώρες στη Συρία, καθώς τα τουρικικά στρατεύματα φέρονται να έχουν δεχθεί εντολή για άμεση ενεργοποίηση του σχεδίου επέκτασης της ουδέτερης ζώνης στις επαρχίες ανατολιά του Ευφράτη ποταμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, άναψε το πράσινο φως από τη Νέα Υόρκη που βρίσκεται για την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον των Κουρδικών δυνάμεων, εντός των εδαφών της Συρίας.

Η ενέργεια του Τούρκου προέδρου εμπεριέχει και συμβολική σημασία, καθώς μία επίθεση εκκαθάρισης εναντίον των Κούρδων στο συριακό έδαφος, εναντιώνεται στις επιθυμίες της Ουάσιγκτον και προσωπικά του Ντόναλντ Τραμπ. Τονίζουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν συνάψει στρατιωτική συμμαχία με τους Κούρδους, προκειμένου να απελευθερώσουν την πόλη Ράκκα από τα χέρια των τζιχαντιστών. Η στρατιωτική συμφωνία δεν έχει ανακληθεί, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν πρόσφατα, η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να εξοπλίζει τις κουρδικές δυνάμεις.
https://twitter.com/QalaatAlMudiq/status/1178345663081394178?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/tcsavunma/status/1178334496246112256?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ