Κόσμος

Η ήττα του Τελ Αβίβ στη Συρία συνεχίζεται: Καταρρίφθηκαν δύο ισραηλινά drone στην Κουνέιτρα - Οι συριακές δυνάμεις ελέγχουν τον ουρανό

Το απόλυτο χάος επικρατεί στον εναέριο χώρο της Συρίας, όπου το Ισραήλ μέρα με τη μέρα ταπεινώνεται όλο και περισσότερο. Σύμφωνα με ρωσικά και συριακά ΜΜΕ, ένα ακόμα ισραηλινό drone καταρρίφθηκε, και ένα ακόμα μπήκε στον έλεγχο των συριακών δυνάμεων. Οι πληροφορίες για την προέλευση των drone παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.

Ένα οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε σήμερα στον εναέριο χώρο της Συρίας πάνω από την επαρχία Κουνέιτρα, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana, χωρίς να διευκρινίσει την προέλευση του drone.

«Οι ειδικές ομάδες αποσυναρμολόγησαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έφερε βόμβες διασποράς και το οποίο καταρρίφθηκε πάνω από το όρος Ερμών, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Κουνέιτρα» αναφέρει το Sana.

Πάντως η ρωσική ιστοσελίδα avia.pro κάνει λόγο για κατάρριψη ενός ισραηλινού drone στην Κουνέιτρα, ενώ συμπληρώνει πως οι συριακές δυνάμεις κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο ενός δεύτερου.

Στις φωτογραφίες που παρουσιάζονται, μπορείτε να δείτε ότι ένα από τα drone είχε μικρές ζημιές, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να συνεχίσει την πτήση, ενώ το δεύτερο δεν είχε κάποια ορατή ζημιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επίσημα δεν υπάρχουν συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και ελέγχου στο οπλοστάσιο της Συρίας και, συνεπώς, το θέμα της κατάσχεσης του ελέγχου ενός από τα ισραηλινά drone δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Την Πέμπτη, ένα άλλο drone καταρρίφθηκε από την αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας στο χωριό Ακράμπα, στη νότια Δαμασκό, είχε ανακοινώσει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων.

Το Sana είχε απλά αναφέρει ότι η συριακή αντιαεροπορική άμυνα έχει αποκρούσει «αυτά τα τελευταία χρόνια αμερικανικές και ισραηλινές επιθέσεις (…) σε περιοχές της Συρίας».

Σήμερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που επιβεβαίωσε την πτώση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει εάν το drone καταρρίφθηκε από «τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που είναι παρούσα στην περιοχή, ή τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος».

Δείτε τη στιγμή της κατάρριψης:

https://www.youtube.com/watch?v=OhKa-OV5FyM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...