Κόσμος

H Μόσχα ταπείνωσε το Τελ Αβίβ: Ρωσικό μαχητικό κατέρριψε ισραηλινό drone στη Συρία! - «Οτι κινείται εκτελείται»


Οι Ισραηλινοί για πρώτη φορά παραδέχονται ευθέως την ταπείνωση που έπαθαν χθες από τους Ρώσους! H παραδοχή-σοκ έρχεται μάλιστα από το μεγαλύτερο ΜΜΕ της χώρας.

Η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, επικαλούμενη δικές της πληροφορίες και ρωσικού αμυντικού πρακτορείου ειδήσεων, ανέφερε ότι ισραηλινό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα καταρρίφθηκε πάνω από τη Δαμασκό, από ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος, προερχόμενο από την αεροπορική βάση Khmeimim.

Οι πληροφορίες  σχετικά με την καταστροφή του ισραηλινού μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος, αναφέρουν ότι αυτό πρώτα φέρεται να πραγματοποίησε επίθεση με πυραύλους κατά της συριακής πόλης Jaraman.

Αυτό που έγινε κατανοητό από πλευράς ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, είναι το γεγονός ότι ο διοικητής της ρωσικής αεροπορικής βάσης Khmeimim, έστειλε ταχύτατα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών στα νοτιοανατολικά για να ελέγξει τους ισραηλινούς που εισήλθαν εντός συριακού FIR.

Το προηγούμενο βράδυ, παράλληλα με μια άλλη σειρά επιθέσεων στα προάστια της Δαμασκού, ρωσικά μαχητικά  αεροσκάφη απογειώθηκαν πάλι από την βάση Khmeimim αναχαιτίζοντας ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία, τουλάχιστον δύο ρωσικά αεροσκάφη απογειώθηκαν στις 20:00 με νοτιοανατολική κατεύθυνση, αποτρέποντας  ισραηλινή εναέρια επίθεση στα προάστια της πρωτεύουσας της Συρίας.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν άλλες επίσημες πληροφορίες για το θέμα αυτό, ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι η ισραηλινή επίθεση ήταν στην πραγματικότητα χαμένη από χέρι λόγω ισχυρών ρωσικών συστημάτων ραντάρ, ενώ στην συνέχεια οι Ισραηλινοί  δεν τόλμησαν να κάνουν άλλες προσπάθειες επίθεσης στην συριακή  επικράτεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Ρώσος ηγέτης τον απείλησε τον ισραηλινό πρωθυπουργό ότι θα λάβει μέτρα εναντίον του Ισραήλ, εάν το Τελ Αβίβ συνεχίσει να απειλεί τη Συρία.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι η Ρωσία ενεργοποίησε ξανά τα συστήματα ηλεκτρονικής καταστολής μετά την  δραστηριότητα αμερικανικών αεροσκαφών στη Μεσόγειο, με αποτέλεσμα το Ισραήλ απλά να μην μπορεί να λάβει αντικειμενικές πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις των συστημάτων αεροπορικής άμυνας της Συρίας, αναγκάζοντας έτσι την ισραηλινή στρατιωτική ηγεσία να κάνει χρήση αερόστατων.

Οι εγκαταστάσεις EW, βρίσκονται στη ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση Hmeimim και μπορούν εύκολα να πραγματοποιήσουν καταστολή όλων των ραντάρ και των επικοινωνιών στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ.

Τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο σε επικείμενη ένοπλη σύγκρουση στην Συρία, τόσο στην στεριά όσο, στον αέρα και την θάλασσα. 

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέχουν τα πιο προηγμένα και αποτελεσματικά συστήματα αυτού του τύπου, με την χρήση των οποίων έχουν δημιουργήσει ήδη ένα ηλεκτρομαγνητικό (EW) «νέφος» που καλύπτει την Α.Μεσόγειο ενόψει της συριακής διαμάχης.

Αυτό που είναι πλήρως κατανοητό πλέον, είναι ότι πιθανότατα οι Ρώσοι να έχουν κατά νου τους να ανταποδώσουν την κατάρριψη ρωσικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους πριν μήνες, όταν η Μόσχα κατηγόρησε ευθέως το Τελ Αβιβ για το περιστατικό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...