Πολιτική

Φλωρίδης για χούλιγκαν: Οι εγκληματικές οργανώσεις εκβιάζουν και τις ομάδες (Βίντεο)

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, μίλησε σήμερα πρωί Παρασκευής για την έρευνα σχετικά με την δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη αλλά και για τις δυνάμεις της άκρας δεξιάς στη χώρα.

Ο κ. Φλωρίδης διεμήνυσε ότι «η απόφαση είναι ότι το καρκίνωμα αυτό (σ.σ. η οπαδική βία) πρέπει να ξεριζωθεί και θα ξεριζωθεί» προσθέτοντας ότι «από ένα σημείο και μετά αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις (σ.σ. των χούλιγκαν) εκβιάζουν και τις ίδιες τις ομάδες».

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε στην ΕΛΑΣ μια τεράστια επιτυχία. Η έρευνα διενεργήθηκε σε βάθος χωρίς να διαρρεύσει τίποτα. Αφού πιστώσουμε αυτό στην ΕΛΑΣ τώρα πρέπει να δούμε τον δρόμο που θα ακολουθήσει η δικαιοσύνη με έναν φάκελο που φαίνεται να είναι τεκμηριωμένος. Η δικαστική έρευνα θα φτάσει όσο ψηλά χρειάζεται με ό,τι μπορεί να τεκμηριωθεί από τα στοιχεία, όχι κυνήγι μαγισσών» είπε αρχικά ο υπουργός Δικαιοσύνης για την υπόθεση Λυγγερίδη.
 

Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε πως «όταν συνέβη αυτό το γεγονός ο πρωθυπουργός συγκάλεσε διυπουργική και είπε ότι φαίνεται πως κάτι δεν κάνουμε καλά παρά τα μέτρα που έχουμε πάρει. Άρα πρέπει να φτιάξουμε ό,τι πρέπει. Έτσι φτάσαμε στο πλαίσιο που έχει τα εξής στοιχεία: ανέλαβαν οι συναρμόδιοι υπουργοί να ετοιμάσουν το σύστημα ασφαλείας των γηπέδων (κάμερες, ηλεκτρονικό εισιτήριο κα). Ποιο είναι το αποτέλεσμα μέχρι τώρα από τα μέτρα: Κυρίες».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «πιέσεις από διάφορα κέντρα πάντα υπάρχουν σε όλες τις κυβερνήσεις, Από τότε που υπηρετούσα στον αθλητισμό η πεποίθηση που είχα δημιουργήσει μέσα μου είναι ότι όταν το κράτος αποφασίσει κάτι δεν τα βάζει κανείς, θα τον ισοπεδώσει. Ξέρουν όλοι πλέον ότι το παιχνίδι έχει αλλάξει».

 

Αντίχριστοι του κερατάΟ Γιώργος Φλωρίδης ρωτήθηκε και για το επεισόδιο στη Βουλή με τη γροθιά του ανεξάρτητου βουλευτή προερχόμενου από τους Σπαρτιάτες, Κωνσταντίνου Φλώρου, σε βάρος του βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, και σχολίασε ότι «το επεισόδιο αυτό είναι χαρακτηριστκό των δυνάμεων της άκρας δεξιάς. Εγώ τους χαρακτήρισα φορείς μίσους».

«Αυτοι που κάνουν σταυρούς για ψήφους, σε εκκκλησίες κτλ. είναι αντίχριστοι του κερατά» συμπλήρωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης υπενθυμίζοντας ότι «ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε οτι η χριστιανική θρησκεία είναι αγάπη. Όταν ξεφεύγεις από αυτό το πλαίσιο παύεις να είσαι χριστιανός».
 

Ειδικά, δε, για τις απειλές Βελόπουλου ενόψει του Πάσχα είπε ότι «ο κ. Βελόπουλος είναι μεγάλος υποκριτής. Υπάρχει ένα αδίκημα για προτροπή σε πράξεις βίας, δεν είμαι εισαγγελέας αλλά θεωρώ ότι είναι πολιτικά επιλήψιμη αυτή η συμπεριφορά. Όταν πολιτικοί άνδρες αποκαλύπτεται ότι το πολιτικό τους πλαίσιο είναι υποκριτικό και προτρέπουν σε πράξεις μίσους, αυτό δείχνει ότι τα πράγματα δεν είναι καλά».
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ