ρωσική σημαία
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ανυψώθηκε η ρωσική σημαία στο κέντρο της Κρασνογκορόβκα-Τελικά η πόλη δεν ήταν και τόσο «απροσπέλαστη» (Βίντεο)

Το πρωί της 25ης Απριλίου αναφορές εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που περιέγραφαν πως στην στρατηγικά σημαντική πόλη Κρασνογκορόβκα του Ντονιέτσκ, ο ρωσικός στρατός πέτυχε νέες επιτυχίες. Η Κρασνογκορόβκα βρίσκεται δυτικά της πόλης του Ντονιέτσκ, βόρεια της Μαρίινκα και νοτιοδυτικά της Αβντίιβκα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στρατιωτικοί αναλυτές από την Ουκρανία έγραψαν πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν να σημειώσουν σημαντική πρόοδο σε αυτήν την πόλη εξαιτίας του γεγονότος πως οι Ρώσοι χρησιμοποιήσαν για τις εφόδους τους άρματα μάχης εξοπλισμένα με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου που αύξησαν κατά πολύ την αποτελεσματικότητά τους. Αυτά τα συστήματα προστατεύουν τα άρματα κατά εισερχομένων drones, βοηθώντας τα να προελαύνουν ομαλά στο πεδίο της μάχης.

Παρόμοια συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου τοποθετήθηκαν και σε αυτοκινούμενα ολμοβόλα τύπου 2S4 Tyulpan διαμετρήματος 240 χιλιοστών, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τον ρωσικό στρατό για να σφυροκοπηθούν ουκρανικές θέσεις στην πόλη. Δεδομένων όλων αυτών, οι Ρώσοι στρατιώτες κατάφεραν να προελαύσουν σχετικά γρήγορα προς την Κρασνογκορόβκα, μία πόλη που μέχρι πρότινος θεωρούνταν απροσπέλαστη από τους ειδικούς εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης.

χάρτης - ρωσική επίθεση στην Κρασνογκορόβκα στο Ντονιέτσκ

Μπήκαν στο Κέντρο της Πόλης

Ένας αξιωματικός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που ήταν υποστηρικτής του πρώην ανώτατου διοικητή Ζαλούζνι ανέφερε ανώνυμα πως «ο ρωσικός στρατός εισήλθε στα πρώτα κτήρια ενός μεγάλου εργοστασίου στο κέντρο της Κρασνογκορόβκα ονόματι KROZ. Οι μάχες συνεχίζονται εδώ».

Την ίδια χρονική περίοδο, η ρωσική σελίδα Military Chronicle έγραψε πως «η 5η Ταξιαρχία μας διεισδύσει εντός του κέντρου της πόλης. Τα νότια τμήματα της περιοχής βρίσκονται ήδη υπό τον έλεγχό μας. Επιπλέον, οι πηγές μας μας ενημερώνουν πως ξεκίνησε η έφοδος στην περιοχή του εργοστασίου, το οποίο αποτελεί κρίσιμο στοιχείο της άμυνας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Ο σιδηροδρομικός σταθμός έχει ήδη καταληφθεί από τον στρατό μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υλικό στο X δείχνει ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό να ανυψώνει την σημαία της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε έναν από τους χώρους παραγωγής του εργοστασίου KROZ, επιβεβαιώνοντας πως οι Ρώσοι έχουν εδραιώσει την παρουσία τους στο σημείο. Λίγο αργότερα, πληροφορίες ανέφεραν πως οι ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες εκδιώχθηκαν από άλλα 5 κτήρια του εργοστασίου.

Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό διοικητή Σλάντκοφ, η 5η Ταξιαρχία και το 1ο Σώμα στρατού της 8ης Στρατιάς της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας του ρωσικού στρατού κατέλαβε ένα εργοστάσιο παραγωγής τούβλων και 9 μεγάλα κοντινά κτήρια. Το εργοστάσιο παραγωγής τούβλων βρίσκονταν στο κέντρο της Κρασνογκορόβκα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...