Κόσμος

Kαι τώρα αρχίζει η απόλυτη «κόλαση»: Νεκρός Ρώσος μισθοφόρος στη Συρία - Από τουρκικά πυρά;


Ρώσος μισθοφόρος, της εταιρείας «Wagner PMC», σκοτώθηκε στη βορειοδυτική Συρία, στη μάχη για την απελευθέρωση της πόλης Χαν Σεϊχούν, πολεμώντας στο πλευρό του συριακού στρατού.

Όπως μεταδόθηκε από ρωσικά ΜΜΕ, ο νεκρός μισθοφόρος είναι ο 34χρονος Ιλία Γκεοργκίεβιτς.

«Ο μισθοφόρος της PMC Wagner Ιλία Γκεοργκίεβιτς, γεννημένος στις 02/19/1985, με καταγωγή από την περιοχή του Κρασνοντάρ, που πολέμησε στο Ντονμπάς (σ.σ. Ανατολική Ουκρανία), σκοτώθηκε στη Συρία», αναφέρεται σε δημοσίευμα.

Η ομάδα Βάγκνερ είναι η άτυπη ονομασία Ρώσων μισθοφόρων, οι οποίοι έδρασαν τόσο στην Ανατολική Ουκρανία όσο και στην Συρία. Αναλυτές θεωρούν πως το αρχέτυπο αυτής της ομάδας είναι το «Σλαβικό σώμα», το οποίο αρχικά έδρασε ανοιχτά στη Συρία, πράγμα που ανάγκασε τις ρωσικές αρχές να ξεκινήσουν τη δικαστική διερεύνηση, χωρίς όμως να δημοσιευτούν ποτέ τα αποτελέσματά της. Ως ηγέτης αυτής της ομάδας φέρεται ο απόστρατος αντισυνταγμαράρχης Ντμίτρι Ούτκιν ο οποίος, ως το 2013, ήταν διοικητής της 700ης Αυτόνομης Μονάδας Ειδικών επιχειρήσεων της 2ης Ανεξάρτητης Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων της Γενικής Διοίκησης του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.

Η πρώτη επιχείρηση αυτής της μονάδας ήταν ο αφοπλισμός των ουκρανικών μονάδων στην Κριμαία το 2014. Στη συνέχεια συμμετείχαν στις πολεμικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς. Τον Οκτώβριο του 2015 η μονάδα αυτή μεταφέρθηκε στη Συρία όπου είχε και τα πρώτα της θύματα κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της ρωσικής αεροπορικής βάσης.

Οι μισθοφόροι της ομάδας Βάγκνερ συμμετείχαν στην απελευθέρωση της Παλμύρας το 2016, ενώ τα θύματα που είχε για το διάστημα από το φθινόπωρο του 2015 μέχρι την άνοιξη του 2016 ήταν 32 νεκροί και περίπου 80 βαριά τραυματισμένοι.
https://twitter.com/TheArabSource/status/1165463001790648322?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης